Unwired #3

Her er nyeste Unwired - med smått og godt om litt av hvert!

Her er nyeste Unwired

Her er et sammendrag av de siste ukenes hotteste saker innen IoT! Denne uka kan du få en skikkelig oppdatering på hva som skjer innen smarte hjem.

Smarte hjem

Batterilevetid er noe vi har mye fokus på i vår produktavdeling. Her skrives det om batterilevetid for smarthusprodukter. Vi følger spent med på dette fremover. Vi benytter Zigbee som radioteknologi i mange av produktene vi utvikler, de er kjent for å gi lengre batterilevetid enn de fleste konkurrerende teknologiene.

Her får du gode tips på hvordan du kan øke sikkerheten på smarthuset ditt.

Telenor inngår nye samarbeid innen smarte hjem.

Apple sakker akterut på smarthus vs Amazon og Google følger de ikke med i timen?

Google legger stadig til nye ting i sitt smarthusøkosystem med Google Assistant i sentrum.

Smarthus-racet mellom de store aktørene er godt i gang.

Interessant artikkel om det kommende 5G-nettet for utstyr i hjemmet - og hvorfor det ikke egner seg for alt (hint: batteriforbruk).

Amazon og smartlåsprodusent Schlage har inngått et samarbeid rundt smartlåser for leveranser innenfor døren - med Zigbee-teknologi. Her skrives det også om samarbeidet.


I følge denne Digi-artikkelen domineres IT-bransjen av menn. Vi ønsker å få inn flere jenter hos oss og oppfordrer kvinner til å søke på jobb som prosjektledere, devops-utvikler, backend-utviklere, systemutvikler og produktsjef.

Vi søker flinke folk!

Løp og søk hvis du vil bli en del av Nordens mest spennende IoT-miljø 100 meter fra Lillestrøm stasjon, 10 minutter fra Oslo S og 10 minutter fra Gardermoen!!


Smarte byer

TALQ Consortium utvider standarden sin til å gjelde Smart City sensorer, og utvider dermed standarden som tidligere fokuserte på veilysstyring. Datek var tidligere medlem her, men valgte å tre ut av dette konsortiet da det var lite adopsjon av standarden de første årene. Uansett interessant å se at de nå utvider.

Smart city er i vinden!

Det skjer forøvrig mye spennende hos oss innen lysstrying om dagen - vi er full gang med å gjøre Bærum kommune smart - hele 25 000 armaturer skal utstyres med smart styring fra oss, dette skal du få høre mer om.


Litt smått og godt

Som så mange andre utviklere i det siste har vi oppdaget denne fine, norske siden for utviklere. Kode24 har mange fine artikler, selv om vi gjerne skulle sett litt mer IoT-stoff der.

Her er et fint intervju med Håkon i Beining og Bogen som hjelper oss med å lage apper.

Vi følger med på utviklingen av blockchain-teknologien til bruk innenfor IoT. Spennende samarbeid mellom Bosch og norske IOTA rundt bruk av IOTAs blockchain-baserte markedsplass for IoT-data. Dette er absolutt et spennende initiativ!


God helg!


Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.

  • Del denne artikkelen på:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Gå tilbake