Spar penger med banestyring

Av Øystein Sigstad

28.01.2022

Lysstyring
Idrettsanlegg
Strømsparing
Brand Grabs 2 5 1

Høye strømpriser er den store snakkisen om dagen og påvirker hverdagen både til forbrukere, bedrifter og ikke minst frivillige organisasjoner og idrettslag. I en undersøkelse utført av Norges Idrettsforbund, svarer 357 norske idrettslag at strømutgiftene i gjennomsnitt var 2,5 ganger så store i november 2021 som året før.


Brand Grabs 2 2 2

Uforutsette utgifter gir store konsekvenser

En så dramatisk økning i kostnadene betyr at idrettslag må kutte i utgiftene sine for å ha råd til å betale strømregningen. Det kan for eksempel være å slukke lyset på anleggene eller at undervarme på kunstgressbaner ikke blir slått på. Dette kan i verste fall føre til at idrettslagene må øke medlems – og aktivitetskostnader, sier undersøkelsen fra Norges Idrettsforbund.

Rundt om i landet kan man hver kveld se idrettsanlegg hvor lyset står på, mens det ikke er aktivitet på anlegget. Dette er en kilde til lysforurensning, kan være til irritasjon for naboer, pluss at det gir en unødvendig stor strømkostnad for idrettslagene.

Full kontroll – rett i lomma

Med banestyring fra Datek Light Control får trenere og idrettslag full kontroll. Ved hjelp av mobilen kan man enkelt dimme lysanlegget etter behov og slå det av/på når det er nødvendig. Man kan f.eks enkelt skru opp styrken til 100 % når det spilles kamp, redusere til 50 % når det er trening og 20% ved service. Dette gjøres ved at vi setter opp et regelsett som styrer når anlegget skal tennes og slukkes. Innenfor dette tidsrommet kan man via en app på mobiltelefonen justere lyset på anlegget utifra behovet for mer eller mindre lys.

Banestyring app

Redusert lys, reduserte kostnader

Idrettslag som tar i bruk løsningen vår, enten på eksisterende lysanlegg eller når de oppgraderer til LED lys, melder om reduserte kostnader på hele 70 %. Dette fordi lysene kun blir brukt når det er aktivitet på anleggene og ikke står på med full styrke når det ikke er kamp eller større arrangementer. Kombinasjonen styring og LED lys bruker mye mindre strøm enn gamle konvensjonelle lyskilder og holder kostnadene nede.

Er du interessert i å vite mer om banestyring? Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale om dine behov!

Avslåtte-armaturer-idrettsbane