Styringssystem for utendørs belysning

Datek lysstyring er et kontroll- og overvåkningssystem for utendørs belysningsanlegg. Systemet er utviklet for å optimalisere energibruk, effektivisere drift og vedlikehold 
samt minimere uønsket lysforurensing.

Slik fungerer det

Styringsenhetene plassert i felt er til enhver tid oppkoblet og gir full kontroll med kontinuerlige tilbakemeldinger om status. Lysstyringsenhetene våre er integrert utvendig eller innvendig i armaturet. De kan også monteres på stolpe, i koblingsboks eller et veilysskap.

Løsningen er egnet for både nye anlegg med moderne dimbare LED-lyskilder eller for tradisjonelle kontaktstyrte tennskap.

Systemet gjenspeiler kontinuerlig de faktiske forhold ute i felt, derfor benyttes et kartbasert brukergrensesnitt for å konfigurere lysprofiler basert på funksjon og eksakt posisjonering.

Gjør byen smart

En løsning fra Datek implementert i en kommune er et ypperlig utgangspunkt på veien til å bli en smart kommune eller smart by. Radioinfrastrukturen som allerede er bygget ut for lysstyring har mange muligheter til også å benyttes i andre bruksområder.

Alle enheter kan fjernoppgraderes (OTA) med forbedringer og nye funksjoner eller spesialløsninger slik at kunden er godt rustet for fremtiden.

Datek kalvøyabroen kveld

App city ny

Full kontroll

Kontrollregimet er basert på regelsett som defineres og kjører en sikker serverløsning i nettskyen. Styringssignalene som bestemmer ustering av et dimmenivå kan være bortimot hva som helst. I sin enkleste form er det en astronomisk tabell basert på geografisk posisjon og soloppgang/-nedgang. For mere nøyaktig lysnivåregulering som tar hensyn til lokale forhold kan det benyttes en LUX-måler.

Systemet gir også muligheter for SMS-meldinger ved alarmer, eller beskjed på e-post for spesifikke hendelser. Data samles og lagres i et datasenter, og utstrakt logging gir muligheter for mange forskjellige rapporter om historiske data og hendelser.

Datek Finduspromenaden

Brukertilpasset lysstyring

Lysstyringssystemet er bygget som et IoT-system fra bunnen av (Internet of Things). Dermed kommuniserer enhetene med hverandre i nettskyen. Hver enkelt bruker gis spesifikke rettigheter ut ifra behov, og de får beskyttet og sikker tilgang, enkelt og sømløst styrt via webportal eller mobile enheter.

Det kan være en fotballtrener som vil skifte fra treningslys til kamplys, eller en montør som vil skrur på et anlegg på dagtid for nødvendig vedlikehold, begge ved å benytte en enkel app på mobiltelefonen.

Med en robust oppbygd kommunikasjonskjede har alle enheter innebygde prosesyrer for hvordan de skal agere dersom noen ledd i kjeden faller ut. Dette forebygger uønsket driftstans, og så lenge det er strøm i lampen vil forskjellige sikkerhetsmekanismer sørge for at det i det minste er lys i lampen.

Vi brenner for smarte byer, lysstyring og IoT.

Vil du vite mer om fremtidens lysstyring?

Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon eller lurer på hvordan et samarbeid med oss fungerer.

support@datek.no 920 38 000 Kundeportal
  • Øyvind Sløgedal
    Øyvind Sløgedal Daglig leder Datek Light Control AS
  • Steinar Olsen
    Steinar Olsen Leder Salg Datek Light Control AS