Datek city toppbilde

Vi får byen til å snakke sammen med IoT-løsninger for infrastruktur og lysstyring

City. Connected.

Datek City gjør byen smart. IoT (Internet of Things) har potensialet til å gjøre verden til et bedre og mer sammenkoblet sted.

Vårt system for lysstyring gjør vei, idrettsanlegg, broer, tunneler, byrom, parker og annen vital infrastruktur tryggere, smartere og mer energieffektiv.

Med våre IoT-løsninger og trådløse styringssystemer får de som står ansvarlige for virksomhetsområder og anlegg en enkel, friksjonsfri og skybasert løsning. I sentrum for brukeropplevelsen står et brukergrensesnitt for web og mobil, koblet opp mot en sikker skytjeneste. Dette gir oversikt og kontroll, og lar brukeren styre systemet.

Komponentene fungerer «behind the scenes» og systemet er fullt ut skalerbart.Queen Elizabeth
Datek kalvøyabroen kveld
Fredrikstadbrua_web
Datek Finduspromenaden
Datek sandvika credit Tomasz Majewski
Datek E6 Stange

En smart by hvor alt er sammenkoblet

Det finnes egentlig ingen grenser for hva vi kan koble sammen om vi ser byen under ett. Vårt styringssystem kan kontrollere oppvarming eller annen infrastruktur. Den samme radioteknologien og infrastruktur/gateway kan skape sammenkoblede systemer som forenkler hverdagen, frigjør ressurser og utnytter energien bedre.

Sparer energi og reduserer lysforurensningen

For å bli mest mulig bærekraftig benytter Bærum kommune smart teknologi. En fremtidsrettet styringsløsning fra Datek Light Control gir kostnadsbesparelser og forbedrer lysmiljøet for både innbyggere og artsmangfoldet.

Fornebu_Undergang_ lavoppløselig

Vi er TALQ sertifiserte

TALQ er en internasjonalt omforent kommunikasjonsplattform innen lysstyring og smarte byer.

Ved å være en del av denne standarden får kundene våre en større fleksibilitet til å velge fra flere leverandører som støtter TALQ når de skal velge toppsystem og hardware til en løsning. For vår del betyr det at vi kan gå inn og levere serverløsninger på allerede eksisterende prosjekter som i dag er proprietære.

Les mer om TALQ her.

Vi brenner for smarte byer! Se hva som skjer i vår verden.

Vil du vite mer om fremtidens smarte byer?

Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon eller lurer på hvordan et samarbeid med oss fungerer.

  • Øyvind Sløgedal
    Øyvind Sløgedal Daglig leder Datek Light Control AS
  • Steinar Olsen
    Steinar Olsen Leder Salg Datek Light Control AS