Datek og Norautron inngår strategisk samarbeid

De to norskeide selskapene Norautron og Datek har i dag inngått et strategisk samarbeid om utvikling og produksjon av produkter til smarte hjem, smart helse og smarte byer.

Datek har gjennom flere år samarbeidet med Norautron om produksjon av produkter innen styring av lys til byer og veier. Nå utvides samarbeidet til å omfatte produkter innenfor smarte hjem og smart helse. Datek designer og utvikler produkter, programvare og programvareplattformer, mens Norautron står for produksjon, sourcing av komponenter og distribusjon av fysiske produkter. På den måten vil selskapene – i tett samarbeid – kunne levere smarte løsninger til kunder i Norge og internasjonal raskere og bedre enn før.

«Datek utvikler produkter for smarte hjem, smarte byer og smart helse. Time-to-market er det aller viktigste suksesskriteriet i disse markedene. Både Norautron og Datek er norske selskaper. Sammen kan vi få verdensledende produkter til markedet raskere og med bedre kvalitet enn med andre oppsett», sier Tom Scharning, CEO  Datek AS.

Norautron er en del av det norske teknologiselskapet Embron Group. Norautron ledes fra hovedkontoret i Horten hvor også den norske elektronikk produksjonen foregår. Siden starten for 30 år siden har Norautron også etablert produksjonsselskaper i Sverige, Polen og Kina. Kundebasen til Norautron er variert med nedslag i mange markeder. Likhetstrekkene er dog kundenes krav til rettidige leveranser av høy kvalitet til konkurransedyktige betingelser. Gjennom et partnerskap med Datek vil Norautron fortsette sin gode utvikling.

«Gjennom partnerskapet med Datek vil Norautron ytterligere styrke sin kundeportefølje og aksessere nye og spennende markeder. Det er med stor glede at Datek har funnet Norautron som sin logistikk og produksjonspartner for fremtiden. Det vil bli en spennende utfordring å utvikle denne porteføljen fremover i den takt som markedet krever, og jeg er sikker på at et tett samarbeid og likheten i kultur vil føre til suksess», utdyper Øyvind Sedivy/ CEO & President Norautron.

For mer informasjon kontakt:

Tom Scharning, CEO Datek AS, +47 920 14 600, tom@datek.no
Håvard Østby, VP Sales & Marketing, Norautron AS, +47 906 35 054, havard.ostby@norautron.com

Fakta om Norautron AS

Norsk teknologibedrift etablert i 1989.

750 ansatte lokalisert i Norge, Sverige, Polen og Kina.

Eid av Jørgen C Broch gjennom Embron Group AS.

Omsetning 2018 954 MNOK, driftsresultat på 45 MNOK.

Produksjons- og logistikk tjenestesalg av elektronikkprodukter.

Fakta om Datek AS

Norsk teknologibedrift etablert i 1997.

Datek har utviklet løsninger basert på trådløs teknologi bl.a til flåtestyring av tog, buss og bil, sporing av gjenstander, bakkesystemer på flyplasser osv.

Utvikler og leverer smarte produkter og løsninger for byer, hjem og helse.

30 ansatte lokalisert i Lillestrøm.

Eid av ansatte og styre.

Omsetning 2018 61 MNOK, driftsresultat på 8,4 MNOK.