Nordraaksplass07

Smart belysning av Nordraaks plass

Det er 125 år siden første elektriske gatelys ble tent i Oslo, det ble høytidelig markert ved å lyssette Nordraaks Plass med trådløs løsning fra Datek Light Control.

125 år siden første elektriske gatelys ble tent i Oslo

13. desember var det 125 år siden E-CO Energis (tidligere Christiania Electrisitetsværk) tente det første elektriske gatelyset i Oslo by. I forbindelse med jubileumet ønsket E-CO Energi å gi en belysningsgave til Oslos befolkning – og det ble å lyssette Nordraaks plass og statuen Rikard Nordraak. Dette har de nå fått til og en lyssatt Nordraaks plass ble feiret med et flott arrangement på jubileumsdagen. Med tale av ordfører Marianne Borgen, avduking av belysningsgaven av Geir Lippestad og sang fra blant annet Morgan Sulele, Lars Lillo-Stenberg og Amina Sewali ble dette en stemningsfull lysfest på selveste Luciadagen. Se bilder fra markeringen her.

Avdukingen ble ikke gjort av Geir Lippestad sine varme hender – det var det serveren til Datek Light Control i Irland som stod for :)

Full kontroll over belysningen av Nordraaks plass

Det er Bymiljøetaten som har gjennomført prosjektet med å lyssette Nordraaks plass. Datek Light Control har levert lysstyringsløsningen og Infratek har installert løsningen.

Datek Light Control har levert et komplett administrasjonssystem for automatisk styring og overvåkning av Nordraaks plass. Med dette systemet installert har kommunen full kontroll over belysningen og de kan enkelt sørge for at det til enhver tid er riktig lysnivå på plassen. Infrastrukturen i Oslo by er komplisert, noe som gjør det utfordrende å få installert lysstyring, men med trådløs lysstyring via vår IoT plattform kan vi enkelt styre lysene på Nordraaks plass uten å ta hensyn til infrastrukturen.

«Løsningen fra Datek Light Control er valgt fordi det lar seg gjøre å installere på en enkel måte, uavhengig av eksisterende infrastruktur. » Avdelingsleder Anette Bjerke, Oslo Bymiljøetaten.