Spennende prosjekt utenfor kontoret vårt

Ny IoT teknologi fra Datek testes i Lillestrøm sentrum i samarbeid med Skedsmo kommune.

Prøveprosjekt i samarbeid med kommunen

Datek Light Control har i en årrekke levert løsninger for styring og overvåking av utendørsbelysningen i kommunen. Som et teknologiselskap jobber vi kontinuerlig med nye konsepter og løsninger. Når vi nå er klare for å kjøre et pilotprosjekt av vår nyeste generasjons trådløse styringsenheter var det naturlig for oss å kontakte vår lokale samarbeidspartner i kommunen. Veilysansvarlig Arve Utsigt var meget positiv til dette og foreslo Storgata i Lillestrøm der det allikevel var planer om utskiftning til moderne LED lysarmaturer. Perfekt for oss – rett utenfor kontordøra vår!

Korrekt lys på rett sted til riktig tid

Hver enhet kan enkelt styres og dimmes ut ifra de lokale forholdene. I helgene er det stor aktivitet ved utestedene i Storgata. Politiet har lenge ønsket seg mer lys rundt utestedene ved stengetid for å ha bedre kontroll på de som forlater utestedene. Nå kan deler av Storgata være sterkt belyst mens roligere deler hvor det er beboelse kan være dimmet.

Også byens stolthet, julegata kan få et ekstra løft nå i år. Når desember kommer har man nå mulighet til å dimme lyset ned så julegata får skinne i all sin prakt.

Ny teknologi – nye muligheter

Løsningen som benyttes er basert på nyeste tilgjengelig teknologi for trådløs radiokommunikasjon (ZigBee Mesh). Alle armaturene kommuniserer med hverandre og servere i nettskyen. Samtidig er også formfaktoren til enhetene utformet etter den internasjonale Zhaga standarden. Dette betyr at kommunen står fritt til å velge armaturer fra et stort antall leverandører, forsikret om at de vil være kompatible med kommunens sentrale styringssystem fra Datek.

Radionettet som er etablert åpner for uendelig mange muligheter for nye Smart City applikasjoner. Vi går en spennende tid i møte!

Du kan lese mer om alle våre lysstyringsenheter her.

Har du lyst til å bli med på laget til et av Nordens beste IoT-miljø? Vi søker flere dyktige folk, ta en titt her!