Topp moderne lysanlegg til Gjelleråsen Fotballklubb

Levert av Smart Elektro, Luxia, Arianna, Lillestrømbanken og Datek

Gjelleråsen Fotballklubb fikk tidenes julegave i 2020. Tett oppunder jul monterte og driftsatte Smart Elektro nytt lysanlegget til en verdi på hele 600 000,-. Klubben gikk av med seieren i konkurransen Grønt Avspark i 2019.

Den lange veien mot nytt lysanlegg

I august 2019 publiserte vi en konkurranse som var rettet mot fotballklubber i Oslo og Viken. Vi hadde et ønske om å støtte opp om lokalmiljøet, og dette ville vi gjøre ved å dele ut et topp moderne lysanlegg til en klubb som hadde behov for en oppgradering.

Gjelleråsen fotballklubb ved daglig leder Raymond Johansen var en av søkerne. De hadde en god begrunnelse for hvorfor akkurat Gjelleråsen fortjente et nytt lysanlegg. De satte fokus på et godt miljø for barn og unge, bærekraft, energieffektivisering og ikke minst hadde anlegget et sårt behov for oppgradering. – Med et lysanlegg som har gjort god nytte siden 2005, og nå begynte å bli «slitent» så ble det å vinne et nytt lysanlegg fantastisk for vår del, sier Raymond Johansen.

Allerede i september 2019 startet Smart Elektro arbeidet med planen for utskifting av eksisterende anlegg. Glede ble til fortvilelse når et ras går i området samme dag som vi offisielt skulle overrekke premien. Hele området blir stengt, inkludert fotballbanen. Uker blir til måneder og det gikk rundt et halvt år før de kunne åpne banen. Men ikke nok med det, da kom Covid-19 og noen åpning av banen kunne de se langt etter. Medlemmer falt fra og deler av 2019 og 2020 blir en tøff periode for klubben.

Men tett opp mot jul kom endelig dagen hvor Raymond kunne ta mobilen opp fra lomma og tenne lyset på banen med appen fra Datek. For en julegave!

“På plass har vi nå et topp moderne lysanlegg som måler i overkant av 200 lux (tidligere rundt 60 lux). Det gir oss selvsagt merkbart bedre lys, og ved hjelp av et godt styringssystem kan vi selv regulere styrken som til enhver tid skal benyttes. En slik mulighet gir oss opptil 75 % reduserte energikostnader på hovedbanen! Utenom at det sparer strøm og miljø så er det sannsynligvis også gledelig for våre naboer med et mer behagelig lysnivå fra hovedbanen!», sier Raymond fornøyd.

Ønsker du en befaring på ditt anlegg fra oss? Les mer om samarbeidsprosjektet Grønt Avspark eller ta kontakt med Smart Elektro.

Overrekkelse Gjelleråsen IF