CTM Lyng

Smarte løsninger til private hjem og proffmarkedet.

OMRÅDE NEXT
EMNER Smarthus,   Smarte hjem,   Software utvikling,   Hardwareutvikling,   Norskutviklet  
Ctmlyng

CTM Lyng AS

CTM LYNG har utviklet og produserer produkter / løsninger for både det private og profesjonelle markedet. Produktene deres spenner over et vidt spekter innenfor smarthusmarkedet, og inkluderer lys- og varmestyring, sikkerhetsløsninger for komfyrovervåkning og ventilstyring for å detektere og stoppe vannlekkasjer. Dagens produkter er basert på sub-GHz-radio, med lang rekkevidde og enkel protokoll. For å bli en del av et større økosystem med produktene sine, ønsket CTM LYNG å bytte fra sub-GHz-radio til Zigbee (2.4GHz) i alle sine produkter for hjemmemarkedet. Datek Smart Home og Next har lang erfaring med Zigbee som radio-standard, siden alle våre produkter for smarthus-markedet er basert på Zigbee. Datek ble derfor valgt som partner av CTM LYNG for å hjelpe til med å oppgradere hele produktporteføljen deres (14 produkter inkl. varianter) til å støtte Zigbee, som er et foretrukket grensesnitt for mange av de store produsentene (IKEA, Philips, Amazon, Yale, etc.)

Behovet

En del av oppdraget var å utvikle 2 radiomoduler, som kunne monteres på kretskortene avhengig av type produkt. CTM LYNG hadde derfor behov for HW-kompetanse (Altium kretsskjema/utlegg) ifm integrasjon av Zigbee som radiogrensesnitt, i tillegg til SW-kompetanse (C/C++) for utvikling av programvaren som håndterer Zigbee-protokoll og FOTA av CTM LYNG sine mikrokontrollere, som implementerer selve produktenes funksjon.

Om løsningen

Produktporteføljen består av ulike stikk-kontakter, termostat, dimmere, bevegelsesfølere, komfyrvakt, ventilstyring, sparebryter, astrour og løsning for varsling dersom brannalarmen går av. Et ganske komplett spekter av produkter som gjør det mulig å styre alt av belysning og boligoppvarming for private boliger i alle størrelser, i tillegg til sikkerhetsprodukter for overvåkning av komfyr og vanntilførsel dersom man skulle være uheldig og det oppstår en vannlekkasje i boligen. Løsningen kan programmeres slik at varme og lys automatisk tilpasses brukerens ønsker for komfort og strømsparing.

Teknologi

  • Zigbee 3.0

  • Simplicity Studio (C/C++)

  • Altium 365

  • Silabs MG13/MG21/22-kretser

  • MG21/MG22-radiomoduler

Resultatet

Produktene skal ferdigstilles i løpet av Q1 2022 og lanseres fortløpende, men med dagens komponentsituasjon er det avgjørende for lanseringsplanene at CTM LYNG har forutsigbarhet i tilgangen til de kritiske Zigbee-komponentene i produktene sine.

Les mer om teknologisamarbeidet som skal erobre smarthusmarkedet.

Les mer om CTM Lyng As på deres hjemmeside.

Vil du vite mer om hva Datek Next kan utvikle?

Ta gjerne kontakt.

  • Per Berg
    Per Berg Daglig leder Datek Next AS