Lyse og Haugaland Kraft investerer 50 millioner i Datek

Nå planlegger vi offensiv vekst de neste årene.

I dag kan vi endelig annonsere det spennende samarbeidet vi er i gang med sammen med Haugaland Kraft og Lyse. Les dagens pressemelding nedenfor.

Lyse og Haugaland Kraft går inn med millionbeløp i en av Nordens ledende leverandører av IoT-produkter og løsninger. Nå planlegger Datek offensiv vekst de neste årene.

- Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologiløsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial i selskapet innen smarte løsninger rettet mot privatmarkedet, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse.

Utvikler fremtidens løsninger

Datek har lang erfaring med løsnings- og produktutvikling. Disse varierer fra flåtestyring (tog, lastebiler, busser og biler), sentral styring av veilys, bakkesystemer på flyplasser, løsninger for smarte bygninger og smarthusløsninger. Datek skiller seg ut fra mange andre teknologileverandører innen IoT-sektoren ved at de har investert store beløp over mange år i å utvikle egen teknologi. Datek mente tidlig at det ville være viktig å eie egen teknologi for å kunne tilby kundene forutsigbare forretningsmodeller og betydelig lavere priser, trygghet rundt innsamlede data og «made in Norway» som et kvalitetsstempel.

- Haugaland Kraft og Lyse har et felles utgangspunkt i ønsket om å være en god og nær samarbeidspartner med kommunene. Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.

Investerer 50 millioner

De to konsernene investerer til sammen 50 millioner kroner i selskapet, som nå planlegger med betydelige vekstambisjoner. Datek har lyst ut mange spennende stillinger. Stillingene er rettet mot arbeidet med å videreutvikle eksisterende produktportefølje, men også utvikle nye smarte løsninger rettet mot både privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet har i dag 45 ansatte, og vekstplanene innebærer en dobling av antall ansatte i løpet av de neste par årene.

- Vi mobiliserer i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden, med de kommersielle synergiene, kompetansehevingen og kapitaltilførselen det medfører, oppleves som en strategisk fulltreffer for oss, sier administrerende direktør Anders Westgaard i Datek.

Om selskapene

Lyse er et norsk konsern med virksomhet innenfor områdene energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Innen fornybar og regulerbar vannkraft er Lyse en nasjonal aktør. Konsernet er nasjonalt ledende på fiberbredbånd og eier bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox.

Konsernet Haugaland Kraft har hovedkontor i Haugesund med avdelinger på Fitjar, Sand, Sauda, Stord, Ølen/Skånevik og Fjelberg. Hovedvirksomhetene er produksjon, overføring og omsetning av elektrisk kraft, samt utbygging/drift av fibernettverk.

Datek er en av Norges ledende leverandører av IoT-løsninger og kundetilpasset utvikling med fokus på smarte hjem, smarte byer og smart helse. Selskapet har 45 ansatte og holder til på Lillestrøm.


Bilde, fra venstre; daglig leder Datek Light Control, Øyvind Sløgedal, administrerende direktør i Datek AS, Anders Westgaard, daglig leder i Datek Smart Home, Trond Westgaard og daglig leder i Datek Next, Per Berg.

Kontaktpersoner:

Konserndirektør tele, Lyse: Toril Nag, tlf: 934 88 888

Konsernsjef Olav Linga, Haugaland Kraft, tlf: 911 61 324

Administrerende direktør Datek, Anders Westgaard, tlf: 905 28 862

Ønsker du å være med på den spennende reisen, og bli en del av et innovativt, godt faglig teknisk miljø med solid kompetanse? Se alle våre ledige stillinger her.