En

Yale

Kommunikasjonsmodulen gjør det mulig for Yale Doorman å støtte integrasjon fra utvalgte partnere med forskjellige gatewayer på en ny og effektiv måte.

Yale

ASSA ABLOY er verdens største produsent av dørlåser og adgangskontrollsystemer. De eier blant annet merkevarene Yale og Trioving.

Behovet

Yale ønsket en ny kommunikasjonsmodul for sin kjente smartlås Yale Doorman. Modulen skulle kommunisere over Zigbee HA (Home Automation)-protokollen, noe Datek har mange års erfaring med. Basert på teknisk kompetanse, en velfungerende gateway og fokus på sikkerhet ble Datek valgt som leverandør.

Om løsningen

Vi har både designet en ny kommunikasjonsmodul basert på vår egen Zigbee baserte Dream-modul (med integrasjon mot eksisterende grensesnitt i produktet) i tillegg til å utvikle programvaren som sitter i modulen og kommuniserer med dørlåsen.

Som en del av prosjektet ble også Yale Doorman integrert mot vår smarthusgateway, noe som gjør det mulig å kommunisere med dørlåsen via Dateks skyløsning og API for smarthus.

Det er også utviklet en krypteringsløsning som gir ASSA ABLOY kontroll over kompatible gatewayer ved at de tildeler gateway leverandører en krypteringsnøkkel som er nødvendig for å kommunisere med dørlåsen.

Resultatet

Kommunikasjonsmodulen gjør det mulig for Yale å støtte integrasjon fra utvalgte partnere med forskjellige gatewayer på en ny og effektiv måte. Samtidig har de kontroll på hvilke gatewayer som får tilgang til Yale’s økosystem og har full kontroll.

« Datek har levert et resultat med høy kvalitet i rett tid. De er pålitelige, tar eget ansvar og er trivelige å jobbe sammen med »

Maria Strandberg - Product Manager Yale Scandinavia

Tagger

Smarthus

IoT - Tingenes internett

Teknologi

Zigbee