Datek home komplett smarthusteknologi

Et komplett smarthussystem

Smarthusteknologien åpner uante muligheter. Det omfavner vi med egenutviklet hardware og software basert på den åpne Zigbee-standarden. Alt styrt av vår plattform og app for iOS og Android.

Hub og enheter

Hjertet i vårt smarthussystem er vår hub. Tilsynelatende liten og diskré, men med stor kraft og autoritet. Koblet mot internett og vår plattform kan den konfigureres og styres, og går nettet ned sørger den for at hjemmet fortsatt fungerer og automatiseringer kjører.

Alle vår enheter har vår egenutviklede radiomodul og er utviklet med fokus på å møte både på behov og funksjonalitet. Selv utseendet er nøye overveid; alle enheter er utformet med stilrent design for å passe inn i moderne hjem.

Eva Hub paa skjenk

App

Etter å ha satt opp Huben kan du koble til Eva Smarthus enheter og sensorer, også Zigbee-sertifiserte enheter fra andre leverandører, og skape akkurat det smarthuset du vil ha. Legg til sensorer, lyspærer, smartplugger, termostater eller dørlåsmoduler, og lag stemninger og tidsstyring som øker komfort og enkelhet.

Eva Smarthus vil være under kontinuerlig videreutvikling, og du vil fortløpende få tilgang til oppdateringer med forbedringer og nye funksjoner.

App home

Dør-/vindussensor

Eva Dør-/vindussensor sørger for at du til enhver tid har kontroll på hjemmet ditt! Den er liten, en av de minste i sitt slag og plasseringsvennlig - festes med dobbelsidig tape.

Eva Dør vindussensor verandadør

Måleravleser - strøm

Eva Måleravleser gjør strømmåleren din smart! Måleren kobles enkelt til HAN-porten på din moderne AMS-strømmåler som du finner i sikringsskapet. Slik kan du hente ut sanntidsdata og få full oversikt over ditt forbruk – direkte til smarthus-systemet ditt.

Eva Måleravleser miljø

Stemningsbryter

Eva Stemningsbryter gjør det enkelt å skape den perfekte stemningen i ditt smarthus. Den har 2 knapper for dimming og 4 knapper for ulike stemninger, som «våkn opp», «natt», «filmkveld» eller hvilken som helst stemning du ønsker.

Stemningsbryter

Vannsensor

Eva Vannsensor er en smart måte å oppdage tilstedeværelse av vann der det ikke burde være. Plasser enkelt og greit sensoren på strategiske steder.

Eva Vannsensor miljø

Smartplugg

En av de minste smartpluggene på markedet! Denne håndterer 16A, er Nemko og Zigbee 3.0 sertifisert, og har innebygde sikkerhetsmekanismer. Kan også brukes for å øke rekkevidden i et Zigbee-nettverk.

Eva Smartplugg app høyde 2

Hvorfor Zigbee?

Zigbee er en åpen og utbredt standard som snakker med andre Zigbee-enheter. Dette gir stort utvalg og store muligheter for forbrukeren. Med mange års erfaring (bl.a. innen lysstyring i Datek Light Control) kjenner vi Zigbee godt.

Fordelene ligger i energieffektive enheter som sparer batteribruk i trådløse sensorer og brytere. Zigbee danner nemlig maskenettverk som forsterker signalene i nettet og sikrer at signalene finner korteste vei i fra hub til enhet. Om en enhet kobles fra, opprettholdes nettverket via andre enheter. Og bak huben finnes et system som gjør at du kan styre alt via en app, så lenge du er på nett.

Et sikkert system

Vår plattform og hub setter sikkerhet i høysetet, og vår Eva Hub var første produkt i Norge som gjennomførte Nemkos nye IoT cyber security-sertifisering. Den er også nå sertifisert med cybersikkerhetsmerket til Traficom i Finland.

Sikkerhet er innebygget i Zigbee der all kommunikasjon foregår kryptert, slik at du slipper å være redd for at noen kan stå på utsiden og «lytte» på dine enheter eller koble seg til.

Datek teknologi sikkerhet

Solid plattform

Vår smarthus-plattform er utviklet gjennom mange års erfaring. Plattformen er bindeleddet mellom smarthuset og brukergrensesnittet. Data og hendelser fra huben blir håndtert og tilgjengeliggjort, styring og innstillinger fra brukergrensesnittet blir ivaretatt. Plattformen tilbyr utvidet funksjonalitet rundt dørlåser, alarmer, gruppe- og scenariostyring, automatisering og grafdata.

Plattformen er skybasert og kjører på Amazon Web Services (AWS). Den har en hendelsesdrevet arkitektur og et veldokumentert klient-API.

Tilgangskontroll er basert på åpen standard (OAuth) og den har kontinuerlig systemovervåking.

Bilde4

Appen styrer alt

Appen er brukergrensesnittet for styring og konfigurasjon av smarthuset. Den gir en oversiktlig fremstilling av smarthusets tilstand og guider deg gjennom oppsett av nye enheter. Den gir detaljert innblikk i strømforbruket med vår måleravleser, gir deg full kontroll på tilganger til huset med dørlåsmodul til ID Lock og Yale, og lar deg sette opp automatisering i hjemmet ved hjelp av stemninger, kalender og rutiner.

Appen finnes for iOS og Android og er utviklet «native» for å gi den beste brukeropplevelsen. Med brukernes behov i fokus utvikles appen kontinuerlig sammen med plattformen for å gi en friksjonsfri smarthushverdag.

Oppdateringer slippes jevnlig. Du finner appen i App Store og Play Store.

Vi brenner for smarthus og IoT! Se hva som skjer i vår verden.

Se siste Unwired

Vil du vite mer om vår smarthusteknologi?

Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon.

  • Lise Engmo Eggum
    Lise Engmo Eggum Utviklingsleder Datek Smart Home AS