En ny og spennende standard for smarte hjem er på vei

Connectivity Standard Alliance (tidligere Zigbee Alliance) har lansert den nye standarden som har fått navnet Matter. Datek vil selvfølgelig sørge for at både nytt og eksisterende utstyr fungerer sømløst med denne.

Zigbee Alliance har over flere år jobbet med standarden Matter under arbeidsnavnet Connected Home over IP. Vårt tekniske miljø har fulgt nøye med fra sidelinjen for å sikre at vi er klare for den nye standarden. Med full kontroll på verdikjeden sikrer vi at våre kunder kan føle seg trygge på at Datek vil fortsette å levere den beste løsningen til et smart hjem.

Smarthus gjort enkelt

Med Matter får vi en standard som gjør det enda enklere å koble sammen smarthusutstyr fra forskjellige leverandører og få dem til å fungere sammen på en sømløs måte. Alle de store leverandørene av smarthus har over flere år jobbet sammen i Zigbee Alliance (nå Connectivity Standard Alliance – CSA) for å få til dette. Datek har vært medlem av Zigbee Alliance siden 2006. De første årene benyttet vi teknologien innenfor styring av veilys. Erfaringen vi opparbeidet oss fra dette har vi tatt med oss til andre områder, blant annet smarthus. Vi fortsetter naturligvis som medlem i Connectivity Standard Alliance.

For konsumenter betyr introduksjonen av Matter at det i fremtiden vil bli enda lettere å kjøpe utstyr som fungerer sammen med det de allerede har i hjemmet. Det blir mer å velge i, og man er ikke låst til bare en merkevare. Det vil bli lettere å skape komfortable, trygge hjem for alle. Datek har i alle år promotert åpne standarder og jobbet aktivt for at ulike leverandørers utstyr skal fungere sammen. Dette vil vi fortsatt bidra med både for Matter og Zigbee.

Hva betyr Matter for våre kunder

Zigbee vil bestå også i fremtiden. CSA vil fortsette å videreutvikle Zigbee standarden i parallell med Matter og utstyr som følger Zigbee vil fortsatt fungere som tidligere også etter at Matter standarden har blitt introdusert. Det er p.t. 2.938 Zigbee sertifiserte produkter og det har blitt solgt over 500 millioner Zigbee enheter på markedet. Dette forventes å øke til 4 milliarder enheter innen utgangen av 2023.

Datek har utviklet en komplett smarthus-plattform som inkluderer produkter i hele verdikjeden fra sensorene i hjemmet til skyløsning og mobil-applikasjon. Etter mange års erfaring med utvikling av Zigbee-baserte produkter, er vi unikt posisjonert for en fremtidig utvidelse av plattformen til også å støtte Matter standarden.