Møt noen av menneskene i Nordens beste IoT-miljø

Av Monica L. Vegstein

07.01.2022

Smarthus
Next
Home
IoT
Futureconnected
Datek iot teknologi utvikler jubel

Vi vokser og trenger flere flinke folk med på laget! Her forteller et knippe av våre ansatte hva som gjør Datek til et spennende sted å jobbe.

Sondre A. Siljehaug, UX-designer i Datek Home

Hva liker du best med å jobbe i Datek Home?

– I Datek er tjenestene samlet i ett bygg. Det er ett sted hvor jeg kan diskutere de tekniske, fysiske, strategiske og kommersielle detaljene rundt smarthus tjenesten vår Eva, uten å måtte ta en eneste telefonsamtale. Her finnes ingen dumme spørsmål. Jeg har aldri jobbet et sted som tilrettelegger så godt for diskusjon om hvordan vi kan lage et bedre produkt. Det gjelder uavhengig av hvor lite eller stort spørsmålet er.

Hvordan jobber dere med å møte kundenes behov?


– Alle på kontoret er ivrige brukere av Eva, og vi har livlige diskusjoner om hvordan det fungerer. Men siden vi har utviklet Eva, er vi neppe de beste til å vurdere brukeropplevelsen på en uavhengig måte. Derfor har vi en testgruppe med utenforstående brukere, helt vanlige mennesker i vanlige hjem. Det gir oss innblikk i hvordan Eva faktisk fungerer i hverdagen. På den måten utvikler vi bedre forståelse for hvordan Eva kan gjøre folks hjem litt enklere og smartere.

Hvor skal Eva være om 2 år?

– Eva skal være en unik smarthjemsaktør, som utelukkende fokuserer på å levere nyttige og enkle løsninger til hjemmet. Vi vil ikke selge kompliserte gadgets og tekniske duppeditter. Eva skal være en tjeneste som gjør at ditt hjem tenker på deg, sånn at du slipper å tenke på hjemmet ditt. Hvis noe er galt, sier Eva ifra. Hvis alt er som det skal, skal du slippe å bli forstyrret. Hvis du vil at Eva for eksempel skal låse opp døren, slå av lyset, få en bedre strømavtale eller gi beskjed når barna kommer hjem, skal Eva enkelt kunne hjelpe. Og vi skal gjøre det til en fornøyelig opplevelse underveis.

Ledig stilling: UX-designer, Datek Home

Ledig stilling: iOS- og Android-utviklere

Emil Barstad, programutvikler i Datek Home

Hva liker du best med å jobbe i Datek Home?

– Muligheten til å jobbe med moderne og variert teknologi. I tillegg er det et tydelig preg av interesse for faget i teamet som gjør at vi motiverer hverandre til å ville lære mer!

Jobber du med noen spennende teknologier om dagen?


– I det siste har jeg jobbet med kjernekomponenter i Amazon Web Services (AWS). Det har gitt meg en innsikt i hvordan man kan bruke nye metoder for systemarkitektur som et alternativ til gamle løsninger. For eksempel kan man bruke AWS Lambda (server on demand) som alternativ til kontinuerlig oppegående servere til prosessering av enklere tjenester.

Hvilken egenskapen trenger du for å trives i Datek Home?

– Det er vel litt som alle andre steder: Et åpent sinn med et ønske om å stadig utvikle sin egen og andres kompetanse. Så lenge du er motivert, og så lenge du og kollegene dine ønsker å lære av hverandre, er det umulig å ikke trives i teamet!

Ledig stilling: Backend utviklere

Ledig stilling: DevOps/AWS utviklere

Ove Brusegard, Chief Information Security Officer

Hva er mest spennende ved jobben i Datek Next?

– Rett og slett at vi jobber med spennende teknologier, og bidrar til at de brukes på en trygg måte. Vi er ledende på vårt fagområde, så jeg jobber med veldig kompetente folk.

Dere har lansert en helt ny sikkerhetstjeneste innen Cyber Security. Hvorfor satser dere tungt på det?

– Det er behov for trygge IoT-produkter, og her har vi en viktig rolle å spille. Vi vil bruke vår kompetanse på sikkerhet for IoT-produkter slik at også andre IoT-selskaper kan levere trygge og sikre produkter. Vi vil også kvalitetssikre prosessen med sikkerhetstesting. Til det trenger vi både testere og prosjektledere.

Ledige stilling: teknisk prosjektleder, Datek Next

Ledige stilling: senior hardwareutviklere, Datek Next

Thomas Langholen, Senior programutvikler i Datek Next

Hvordan er miljøet på jobb?

– Veldig bra! Hyggelige ansatte og flat struktur åpner for gode diskusjoner. Vi har åpne prosesser der alle blir inkludert, uavhengig av stillingstittel. I tillegg er arbeidstiden fleksibel.

Hva jobber du med nå?

– For tiden er jeg utleid, og jeg jobber med spennende løsninger til blant annet Forsvaret. Vi utvikler løsninger innen hardware nær software, og er opptatt av sikkerhet og kvalitet i alle ledd.

Jeg jobber også med utvikling og vedlikehold av Ruby on Rails-løsninger som Datek tidligere har levert. Her har jeg fått mulighet til å lære meg nye løsninger og teknologier som jeg tidligere ikke har jobbet med.

Ledig stilling: softwareutvikler, Datek Next