Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired!

Vi har igjen samlet det beste lesestoffet om smarte hjem, smarte byer og smart helse - naturlig nok med hovedvekt på smart helse denne gang. God fornøyelse, og en riktig god påske til alle våre følgere🐥

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
03.04.2020

Koronaviruset kan visstnok forårsake en oppsving i salget av smarthus-dingser.

Nedetid på serverne til de forskjellige smarthus-økosystemene gjør at fler og fler etterlyser mer lokal funksjonalitet slik at smarthusløsningen i hjemmet fungerer selv om internettlinjen eller serverne er nede.

Interessant artikkel i Forbes om hva “smart” i smarthus virkelig bør bety.

Flere byer har opprettet online hub’er for å knytte innbyggerne sammen under koronakrisen.

Vi har tidligere skrevet om vårt samarbeid med Decon-X. Desinfiseringsroboten testes ut i disse dager av våre utviklere - nå får vi bakteriefrie møterom👍 For en ukes tid siden fikk Drammen sykehus levert sin første desinfiseringsrobot- ogher kan du lese om de flinke folka som står bak roboten som dreper koronavirus.

Det spås at flere IoT-utviklere vil fokusere på smart helse og helseteknologi etter koronakrisen.

I California tester de om smartringen Oura kan fange opp korona-symptomer gjennom en stor studie. Ringen registrerer blant annet kroppstemperatur, puls og pustefrekvens.

For dem som følger med på det nye EU-regulativet for godkjenning av medisinsk utstyr (vi er en av dem), så ser det nå ut til at dette kan bli utsatt.

Interessant kommentar i Kode24 fra CTO i Bekk om den nye korona-appen som lanseres i disse dager. Bør den ha åpen kildekode for å skape nødvendig tillit og utbredelse?

God påske 🐣

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.