Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired

Sikkerhet for smarthus er noe vi er opptatt av. Denne gang har vi derfor litt ekstra fokus på dette - og en del annet smått og godt. God lesing!

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
25.01.2019

Kommunikasjonen til smartovnen var ukryptert. Dette kan vi ikke akseptere i 2019!

Hvis man først klarer å hacke seg inn i systemet, kan hack-attack brukes til så mangt. Blant annet til skikkelig skremselspropaganda som denne California-familien ble utsatt for.

Her er noen høydepunkter fra den nylig avsluttede teknologimessen CES i Las Vegas rundt Smarthus og sikkerhet.

Mange mener det mest kritiske aspektet rundt smarthus fremover er sikkerhet og tillit til systemet. Her er et intervju med et selskap som kombinerer Blockchain-teknologi med smarthus-sensorer for å oppnå dette.

Smarte rullegardiner fra Ikea er noe vi har sett frem til. Nå kommer de - og de har støtte for Zigbee, det liker vi!

Vi jobber alltid med å gjøre våre løsninger mer intelligente og samarbeider med andre aktører innen belysningsindustrien. Datek Light Control ser frem mot å gjøre løsningen for utendørs belysning enda smartere. Et ledd i denne prosessen er et samarbeid med Philips Lighting om støtte for SR protokollen for utvidet kommunikasjon med deres LED driver i lysarmaturen.

Vi har nevnt Erling Fjeldaas før - han har skrevet en masteroppgave om lysforrurensning. Førstkommende tirsdag, 29.01. har du mulighet til å høre et foredrag med ham i Lyskultur sine lokaler i Sandvika.

Her finner du noen av Oslo kommunes smart city-prosjekter.

Rett utenfor lokalene våre, i Storgata i Lillestrøm er vi i gang med et prøveprosjekt sammen med Skedsmo kommune. Ny generasjon av vår nye lysstyringsenhet rulles ut - i neste uke vil det nye systemet være oppe i full drift. Her kan du lese mer om generasjon 4 med den nye Zhaga standarden.

Her er Anleggspartner i full sving med å montere nye armaturer.

Lillestrøm kommune har ambisjonene på plass før sammenslåingen. Vi følger med og gleder oss over å være i en region i enorm utvikling.

Apple sin nye generasjon Airpods lanseres en gang i første halvår av 2019. I følge ryktene skal den ha helse overvåkningstjenester.

Hils på Amazon sitt nye leveringsbud Scout.

Shout out til noen Meetup grupper det er verdt å kikke nærmere på: Oslo Data Science Meetup, AWS User Group Oslo

Mange tester ut Google Home om dagen - inkludert våre utviklere, og de får til mye spennende! Her er 99 morsomme ting du kan spørre Google Home om.

Bekk har en fin ukentlig blogg for utviklere kalt forrige uke.

Vi ønsker våre lesere en riktig god helg!

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.