Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired!

Sola skinner og humøret stiger! 😎 Her kommer litt teknologi nyheter du kan kose deg med før du tar helg.

  • TEMA
  • Smarte hjem
30.04.2021

Er vi klare for at smarthus-enhetene skal bli skikkelig smarte? Veldig interessant artikkel hos CNN.

Tek.no har testet syv «smarte» knapper som gir deg kjapp tilgang til funksjonene i smarthjemmet. Snart kommer vi med vår egen også! Følg med på Eva - Smarthus gjort enkelt!

Hvordan komme i gang med smarthjemmet ditt i 2021? Rolling Stone har noen forslag. Ikke alt er tilgjengelig i Norge, men det meste.

Google varsler at de vil lansere flere nye smarthusprodukter på sin årlige I/O-konferanse som starter snart. Hos Android Authority og The Gearbrain kan du lese om det som kommer.

13 ting alle bør vite om før de kjøper et smarthussystem.

En interessant gjennomgang av ti spådommer Microsoft gjorde om smarte hjem i 1999 - hva traff de på og hva bommet de på?

Samsung har også satset på smarthus, både med egne SmartThings-produkter og ikke minst integrasjon med andres produkter. Her er en gjennomgang av noen av produktene Samsung støtter.

Vi følger i spenning med på den nye smarthusstandarden CHIP (Connected Home over IP) som alle de store aktørene har stilt seg bak. Sertifisering av CHIP-produkter starter opp i år, og dermed kan vi se CHIP-produkter i løpet av året.

Det er nylig gjort en ranking av de 50 fremste byene innen smartby-ledelse. Vi finner Oslo på en 27. plass. Foran både Stockholm og København, men langt bak Helsinki.

I Dublin vil de se på hvordan elektriske sparkesykler kan gjøres smartere gjennom kunstig intelligens. Veldig spennende pilotprosjekt!

Harstad kommune skal spare 650.000 kroner i strøm årlig på å gå over til LED-lys og smart dimming.

Spennende rapport fra Reguleringsmyndigheten for energi rundt de samfunnsøkonomiske argumentene for hvorfor gatelys bør strømmåles.

NTE har sammen med Thorn, Datek og Comlight levert to ulike smarte gatelysanlegg til Trondheim kommune og laget en fin filmsnutt som viser litt av prosjektet.

Direktoratet for e-helse har startet arbeidet med ny nasjonal e-helsestrategi.

Nok en artikkel fra Direktoratet fra e-helse som virkelig er i siget! Dette er veldig interessant for oss som er over gjennomsittet interessert i teknologi og standardisering. Det jobbes nå med målbilde og plan for internasjonale standarder,som inneholder mange gode tanker:

Norske Mode Sensors har utviklet et smartplaster som kan overvåke væske- og saltbalansen. Bedre for pasienten og billigere for helsevesenet…

Legg til et nytt “buzz word” i vokabularet ditt - Femtech (teknologi for kvinner). I dette tilfellet i form av en app som følger menstruasjonssyklusen sammenkoblet med en smart veske med produkter for en dags forbruk.

Apple har nettopp lansert Airtags, som er en brikke for sporing av gjenstander som for eksempler nøklene dine eller vesken din. For oss nerder er det også interessant å se bruken av radioteknologien ultra-wideband (UWB).

Alle har vel fått med seg suksessen til Roborock-serien av robotstøvsugere. Her er en veldig interessant artikkel fra Harvard Business Review om hvordan selskapet bak, kinesiske Xiaomi, ble et kraftsenter innen IoT.

Forsinkelse i produksjon og økt etterspørsel under pandemien fører til global mangel på elektronikk komponenter.