Helsesatsing fra Datek står på egne ben med nye investorer på laget

Datek Smart Health AS blir Aidee Health AS.

Datek Smart Health AS har siden 2018 utviklet en smart blodtrykksmåler i prosjektet HyperSension. Selskapet skal nå stå på egne ben med eget navn, nye eiere og et dyktig gründerteam i spissen. Selskapet har fått navnet Aidee Health AS. Susanne Ludvigsen fortsetter som CEO, Espen Westgaard som CTO og i løpet av 2021 styrkes teamet med Trine M. Seeberg og Alexey Stepanov som begge går fra SINTEF til Aidee. I tillegg er en CCO og en programvareutvikler på vei inn.

Aidee Health AS utvikler en tjeneste for kontinuerlig blodtrykksmåling basert på teknologi fra SINTEF Digital og Datek AS. Blodtrykksmåleren festes rundt brystet som et pulsbelte. Fokus ved lansering er 24 timers målinger foreskrevet av lege. Dagens løsninger for dette er krevende for pasientene, gir begrenset med data til fastlegene og gjør behandling av blodtrykk mer krevende enn det behøver å være.

Teamet i Aidee Health AS
Fra venstre: Alexey Stepanov, Trine M. Seeberg, Susanne Ludvigsen, Espen Westgaard.

Datek fortsetter som partner

Datek har vært gjennom en strategi- og kapitaliseringsprosess og fokuserer nå på Home og City-markedet hvor selskapet har satset tungt de siste årene.

For oss var det et tungt valg, men samtidig et riktig valg. Vi har flere områder som krever stort fokus de nærmeste årene, og har valgt å satse på Smart Home og Smart City sammen med våre nye eiere i Lyse, Haugaland Kraft og Nord-Trøndelag Energi. Aidee Health har et fantastisk potensial som krever en domenekunnskap vi ikke har i Datek-gruppen. Aksjonærene i Datek AS fikk en eierpost i Aidee Health AS som oppgjør for IPR og vi gleder oss til å følge med fra sidelinjen. Noen valgte også å investere mer i Aidee Health, sier Anders Westgaard, administrerende direktør i Datek AS.

Datek og datterselskapet Datek Next er fortsatt partner i forskningsprosjektet og leverer både software og hardware-utviklingstjenester til Aidee Health AS.

Les hele pressemeldingen fra Aidee Health og mer om prosjektet og selskapet på den nye hjemmesiden til Aidee.