Design i verdensklasse møter teknologi i verdensklasse

Eker Design & Datek Smart Home - like barn leker best

Datek Smart Home er nå perfekt posisjonert for å starte utrullingen av produkter og tjenester i Norge og Europa.

Like barn leker best

Nå er tiden inne! Vi har de beste utviklerne på plass. Vi har lang erfaring innen utvikling av IoT-produkter og verdiøkende tjenester samt høy kompetanse på Zigbee. Alt dette satt sammen gir oss en unik posisjon for å kunne lykkes innen smarthus segmentet. Men viktigheten av god design skal ikke undervurderes og de beste produktene fortjener det beste designet. Vi var derfor ikke i tvil når vi skulle utvikle en egen produktfamilie – vi måtte jobbe med de beste innen design. Like barn leker best – vi valgte derfor Eker Design.

Eva Hub
Eva Hub

Norskutviklet produktserie som ser bra ut i hjemmet

Høsten 2020 startet vi samarbeidet med Eker og vi så tidlig i prosessen at dette var riktig partner for oss. De forstod raskt hva vi var ute etter og det har vært en smidig prosess. Eker designet en produktfamilie som våre kunder kan være stolte av å plassere synlig i sitt hjem og som er i tråd med vår merkevare Eva – Smarthus gjort enkelt. De første produktene er allerede i hus og salget er i gang i vår nettbutikk.

Sammen er vi også godt i gang med en produktserie som vi skal tilby til våre bedriftskunder som ønsker sin egen merkevare på produktene. Samarbeidet vi har på plass med Eker gjør det også mulig å utvikle en helt unik produktserie for partnere som ønsker det. Alt selvfølgelig norskutviklet!

«Datek Smart Home har investert tungt i Eva Smarthus produkter & tjenester for å tilby våre kunder smartere hjem og gode verdiøkende tjenester. Med Eker design får produktene våre designet de fortjener. Eva Smarthus legger vekt på kvalitet og brukervennlighet. Sammen med Eker Design underbygges dette på en fortreffelig måte,» sier Trond Westgaard, daglig leder Datek Smart Home AS.

Eker Express – en unik mulighet for Datek Smart Home

Det var stormende jubel da vi for et par uker siden ble valgt til å være med i programmet Eker Express. Programmet er et industriprogram med fokus på designdrevet verdiskapning, rettet mot små og mellomstore, godt etablerte bedrifter. Formålet er å øke produktivitet, verdiskapning og konkurransekraft for norsk næringsliv. Bård Eker startet opp programmet i 2019 og har siden den gang hjulpet flere bedrifter.

Tidspunktet kunne ikke vært bedre. Vi skal ut i markedet med Eva – Smarthus gjort enkelt. Med tilgang til kompetanse i verdensklasse fra Eker Design får vi den drahjelpen vi behøver for å ta det neste steget mot suksess. Vi er godt i gang og gleder oss stort til fortsettelsen – det er inspirerende å lære av de beste!

Fremoverlent samarbeid

«Det gode samarbeidet med Datek vil gi resultat som begge parter kan være stolte over. Vi har klart å koble ressursene i de to selskapene sammen slik at prosessene med å utvikle nye produkter blir meget effektive. Datek har en unik kompetanse på det produkt- og komponentekniske, er innovative og ikke redde får å gå nye veier med bruk av nye komponenter og ny teknologi. Dette gjør at produktene lettere får en unikhet både på funksjoner og på estetikk. Arbeidet med tjenestedesign i Eva Smarthus prosjektet blir også en spennende prosess, der Datek skal endre seg for å tilpasse seg et nytt marked. Dette er spennende, og vi blir nå kjent med enda flere av de dyktige ressursene internt i Datek,» sier Victor Rosenvinge, COO Eker Design.

«Vi håper og tror at det gode tverrfaglige samarbeidet vil fortsette, og at vi med det samme inspirerende og fremoverlente samarbeidet får muligheten til å skape nye produkter for Datek i tiden som kommer. Vi er så glade for å være en del av prosessen med en norsk aktør med fokus på “designed & developed in Norway”,» legger Victor til.