Bordtennis1

Kult prosjekt på huset

To av våre utviklere har laget en web-app for å registrere resultatene fra bordtennisturneringene våre.

Fokus på trivsel

Hos Datek er det fokus på trivsel og det gjøres ofte grep for å øke samholdet. I fjor fikk vi et bordtennisbord inn i lokalene våre. Dette er flittig i bruk- både for en liten strekk på bena i løpet av dagen eller en match etter jobb. Bordtennisbordet hadde ikke vært lenge i lokalet før man så at her var det mye spilleglede og ikke minst konkurranseinnstinkt blant de ansatte og hos leietakerne våre.

Neste skritt ble derfor å sette opp en turnering hvor kontorets beste spiller kåres. Turneringen gjennomføres siste fredag i måneden i forbindelse med kontorets “after work”, gleden er stor når vinneren får utdelt vandrepokalen.

To fluer i én smekk

“Hvorfor ikke utforske ny teknologi i en morsom sammenheng” tenkte et par av utviklerne i Datek, og ja, hvorfor ikke – kombinasjonen av faglig utvikling og trivsel er jo helt perfekt! Og slik ble web-appen til å registrere resultatene fra turneringene våre til. Deltakerne synes dette er helt topp – vi er jo tross alt et innovativt teknologiselskap hvor digitale løsninger er en del av vår hverdag, da foretrekker vi koding istedenfor penn og papir.

Litt teknisk

Applikasjonen er utviklet i Ruby on Rails med Bootstrap 4 og bruker websockets (ActionCable) for sanntid oppdatering av flere skjermer slik at man kan ha en skjerm med status for publikum mens man registrerer nye resultater. Driften av applikasjonen er på Heroku som er et godt alternativ til å leie server hos Amazon.

Og utviklerne stopper ikke der. Planer for fremtidige releaser er i tankene og gode idéer rundt ny funksjonalitet dukker stadig opp. Ny release ble nylig sluppet hvor man blant annet kan sjekke om bordet er ledig via appen ved hjelp av en sensor som er installert i taket over bordtennisbordet. Sensoren som er tatt i bruk er en PIR-sensor som er koblet til en Particle Photon. Kjekt om man sitter et stykke unna!

Annen funksjonalitet som kommer i releaser fremover er blant annet ranking av spillere, dobbelt utslag i turneringer med færre deltakere (“Dobbelt utslag” betyr at man fortsetter i turneringen selv om man taper en kamp), slow-motion kamera for instant-replay av baller og effektivisering av poengregistrering underveis i kampene.