Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired

Her kan du følge med på hva som rører seg innen tingenes internett (IoT). Vi holder deg oppdatert ved å gi deg et sammendrag av de siste ukenes hotteste saker. Håper du liker det du leser!

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
12.11.2018

Vi leker oss en del med Google Home og Google Assistant for tiden. Det er det også flere som gjør, blant annet Netatmo, Roku, Disney og ViaPlay som nå har kommet med Google Home-støtte.

Interessant artikkel om hvordan smarthusfunksjonalitet øker tilfredsheten med sikkerhetsløsninger i hjemmet i USA.

Personvern er ikke lett i en smartby-løsning, noe også Google erfarer.

Den årlige Veg - og gatebelysningskonferansen går av stabelen 28. og 29. november. Datek Light Control er som i fjor med som partner og utstilller på konferansen og ser frem til to innholdsrike dager.

Det nærmer seg også en annen spennende møteplass for Smarte Byer - Evolve Arena. Dette er en konferanse med meget spennende foredragsholdere, Expo og spennende sideeventer - og ikke minst er det midt i byen vår på Norges varemesse.

Tekna har også en spennende konferansei Lillestrøm 8. november. Temaet er “Hvordan lykkes vi med digital omstilling i norske virksomheter”.

Interessant artikkel om SMART og FHIR, to initiativer for standardisering av app’er og dataoverføring innen helse. Apple kom med støtte for overføring av helsedata med FHIR-formatet i sin Health app tidligere i år.

Prosjektet vårt med smart blodtrykksmåler har nå fått nødvendig godkjenning fra Personvernombudet for forskning – Norsk Senter for Forskningsdata AS (NSD). Dette betyr at måten vi skal samle inn og behandle persondata ivaretar personvern og krav til sikker håndtering av data. Regional Etisk Komite har også gjort en vurdering og godkjent at den første fasen av prosjektet kan gå i gang.

Spennende å følge med på Amazon Go-konseptet til Amazon. Vi må nok vente noen år på dette her i Norge.

Fin artikkel om IoT for treningsbransjen.

Litt faglig tung, men interessant artikkel om IoT og sikkerhet på hardwaresiden.

Interessant Meetup i Oslo IoT den 13. november om IoT og AI.

God helg!

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.