Unwired inspire1

Her er første Unwired

Her kan du følge med på hva som rører seg innen tingenes internett (IoT). Dette er første utgave av vår blogg hvor vi legger ut lenker til det vi er opptatt av og som inspirerer oss. Håper du liker det du leser!

19.10.2018
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
Smarte hjem

Datek er dypt inne i smarthusverden for tiden. Vi jobber med både produktutvikling og integrasjon mot forskjellige smarthustjenester. En av tingene vi naturlig nok jobber mye med for tiden er integrasjon mot taleassistentene og smarthushøyttalerne til Google, Amazon og Apple. Nå som du kan snakke til Google Home på norsk går vi inn i en spennende tid når det gjelder taleassistenter, kanskje blir det årets julegave?

Alle har sikkert fått med seg denne videoen utviklet av Try for Rema 1000? Veldig morsom - også for smarthusnerder - og også litt treffende foreløpig.

MIT jobber med intelligente hjem som kjenner igjen hver enkelt person i hjemmet. Nye muligheter - og utfordringer? Hva synes du om et hjem som kjenner igjen akkurat deg og hvor du beveger deg til enhver tid?

Det finnes mange alternativer til Wifi-utstyr i hjemmet - blant annet Zigbee som vi jobber med.

Har du fått med deg Googles nye Home Hub som ble annonsert i forrige uke?

Smarte byer

Lysstyring er anerkjent som det første steget mot smarte byer.

I Datek Light Control er vi opptatt av å tilpasse lyset etter forholdene. Erling Fjeldaas har skrevet en masteroppgave om lysforurensning- flott at han setter fokus på dette!

Datek iot teknologi
Datek iot teknologi unwired inspire
Sjekk ut alt det spennende som skjer i Datek universet!
Se samlingssiden for Unwired!
Smart helse

Et av våre satsningsområder fremover er innen smart helse. Taleassistenter har mange spennende bruksområder også her.

Datek jobber med et nytt spennende forskningsprosjekt sammen med Sintef, Ullevål Universitetssykehus, Sandefjord Helsepark og Informasjonskontroll for utvikling av en ny type blodtrykksmåler.I fremtiden vil målerne bli enda mindre i følge MIT.

Generelt skjer det mye rundt “smarte blodtrykksmålere” for tiden. Med Apples nye Apple Watch jobbes det nå med å ta blodtrykket ved å holde fingeren på klokken (en vakker dag). Generelt er det mange firmaer som jobber med blodtrykksmålinger på håndleddet for tiden, men dette har i følge Sintef sine begrensninger.

Iot

Gutta på labben tester for tiden ut E-paper. Dette er veldig spennende for trådløse dingser som trenger panel, men som bruker batteri og har krav til lavt strømforbruk.

I England har de kommet med guidelines/code of practice for hvordan sikkerhet bør implementeres i IoT-utstyr. Et godt skritt i riktig retning!

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.