Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired

Snart helg - men først litt smått og godt fra Unwired. Vi har som vanlig hentet frem litt fra hjem, by og helse. Hold deg oppdatert😇

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
24.05.2019

Kul sak som styrer smarte dingser i rommet basert på preferansene til den som kommer inn.

En liten tilstandsrapport på utbredelsen av “smarte dingser” i amerikanske hjem.

Samsung med Smart City initiativ knyttet til Platform og håndtering av data.

Ser ut til at Googles valg om å gå over fra “Works With Nest” til “Works With Google Assistant” ikke får så store konsekvenser som fryktet.

Interessant artikkel i Forbes om utvikling av smarte byer.Vi er vel ikke like sikre som Ericsson om at 70 % av alle IoT-enheter vil bruke mobilkommunikasjon i 2022, men dette er selvfølgelig noe vi også ser på med de nye mulighetene som kommer med blant annet Narrowband IoT (Cat-NB1/NB-2)og Cat-M1i 4G og det kommende 5G-nettet.

Vi vil gjerne ha flere kvinnelige utviklere og devops i Datek.Her er det noen som har fått det til gjennom målrettede tiltak.

Gratulerer til Trondheim kommunesom har fått stempelet smart by og som skal lede et stort EU prosjekt. Trondheim kommune er en av våre største kunder på lysstyring - det er mye spennende som skjer der fremover:)

I Sandefjord vil de lage Norges smarteste gate.Kanskje dette er noe å vurdere for Storgata i Lillestrøm også? Vi har i hvert fall teknologien på plass🤩

Flere byer som har fokus på smarte initiativer for tiden, Ålesund får smartby-lab.

Smarte helsedingser som er kompatible med Apple Health.

Interessante utvidelser av smartklokker for å se på aktivitet og helsetilstand.

Les om TX Guardian sitt unike system for skadedyrbekjempelse Dette er en spennende teknologiløsning som våre venner i Informasjonskontroll har vært med på å utvikle - grønn teknologi liker vi👍🌱

Det er liten vekst for mobiloperatørene for tiden. Det er tydelig at teleoperatørene sliter med overgangen til 5G. Vodaphone taper pengerog her er nok et dårlig kvartalsresultat for en teleoperatør. Dette peker på noe vi har vært inne på tidligere, hvordan skape vekst i IoT-markedet.


Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.

Ønsker dere alle en super helg 👋🏻🥳