Elkjøp lette verden rundt etter smarthus-partner

De fant partneren i Lillestrøm. Vi gleder oss til samarbeidet!


Elkjøp solgte i fjor smarthusprodukter for mer enn en milliard kroner og regner i dette regnskapsåret med fortsatt sterk vekst.

Stor interesse for smarthusløsninger

Elkjøp har det siste året sett en økende interesse og etterspørsel etter produkter og tjenester tilknyttet smarte hjem. I tillegg til lys, musikk og varme, kommer nå en rekke produkter som gir økt trygghet i hjemmet. Kundene kan selv sette opp systemer for overvåkning av blant annet fukt i kjeller og røyk. I tillegg kommer også tjenester for smart strømstyring, slik at husstanden både sparer strøm og opplever bedre komfort.

Enkelt å koble sammen smarthuset

Sentralt i satsingen står gode produkter som kan fungere på kryss av ulike plattformer.

«En av de største utfordringene for å rulle ut smarthjem er kompleksiteten. Denne ønsker vi å redusere, slik at det blir enkelt for kunden å kunne finne produkter som passer på kryss av ulike økosystemer – uavhengig av plattform. Dette kan være produkter som sensorer, lys og smarte kontakter, dørlås, alarm og strømstyring. Da disse produktene først kom var det nesten umulig å koble dem sammen. Du måtte typisk ha én app for hver enhet, og ingen av dem snakket sammen. Det var jo ikke særlig smart. Nå leveres de fleste produktene med åpne standarder, og det har blitt veldig lett for den enkelte å koble tingene sammen, og virkelig skape det smarte hjemmet som vi ser at stadig flere ønsker seg», sier Andreas Westgaard, ansvarlig for smarte hjem i Elkjøp Nordic.

I konkurranse med produsenter i hele verden, endte Elkjøp med å velge oss til å utvikle smarthusprodukter for det nordiske markedet.

«Da vi skulle velge en partner på dette området, hadde vi mange å velge mellom. Det er et utall leverandører i hele verden som er gode innenfor dette feltet. Flere av dem jobber vi med allerede. Men, i våre samtaler med Datek, kom det raskt frem at vi var helt på samme spor. Gode produkter som kan fungere på kryss av ulike økosystemer, som er enkle for kunden å forstå og sette opp selv, som også har et design som appellerer til nordiske forbrukere. At Datek er fysisk nære oss også, er heller ingen ulempe. Det har gjort det enkelt og effektivt for oss å utvikle produktene», sier Andreas Westgaard.

Produkter Elkjøp og Datek har utviklet sammen er blant annet røykvarsler, fuktsensor, bevegelsessensorer og magnetkontakter til dører og vinduer.

Suksessfaktorer – nærhet og samme kultur

«Datek er stolte over at Elkjøp har valgt Datek som teknologipartner for smarthusprodukter i Norden. Helt siden Elkjøp var pioneren som gjorde mobiltelefoner til allemannseie på 90-tallet har Elkjøp vært driver for å få høyteknologi ut til nordiske forbrukere. Datek er et teknologiselskap som har lang erfaring og utvikler produkter i verdensklasse. Jeg er sikker på at nærheten, med korte beslutningsveier og samme kultur vil føre til suksess i årene fremover», sier Tom Scharning, Administrerende direktør i Datek AS.

Produktene skal selges i alle Elkjøps butikker i hele Norden under merkenavnet Apex, og forventes å komme på markedet første halvdel av 2020.

Pressemeldingen publisert fra Elkjøp.

Med sterkt vekst og flere nye store kontrakter ønsker vi de beste hodene med på laget vårt. Vil du være med på laget til et av Nordens beste IoT-miljø? Vi søker etter flere dyktige folk.