esyloq - nøkkelen til bedre kildesortering. 

esyloq er et låsesystem for kildesortering som bedrer brukeropplevelsen, kontrollen, sikkerheten og effektiviteten.

OMRÅDE NEXT
EMNER Datek Next,   HW utvikling,   Software utvikling,   Backend utvikling  
Esyloq liggende bilde med telfon

En banebrytende løsning for låsing av avfallscontainere

Strømbergs AS har revolusjonert måten vi kaster avfall på. Sammen med dem har vi utviklet en patentert løsning som muliggjør individuell låsing av avfallscontainere ved hjelp av en NFC-brikke i telefonen, en dedikert app eller en RFID-brikke.

Fra konsept til markedet

Datek Next har vært en nøkkelaktør siden starten av prosjektet, og har vært ansvarlig for den tekniske utviklingen av produktet gjennom flere stadier. Vi har vært med fra konseptfasen til proof of concept, og til en versjon klar for markedet. Utviklingen av esyloq har vært en spennende utfordring for oss. Vi har integrert flere teknologier på begrenset plass. Produktet må også tåle det krevende miljøet rundt avfallscontainere, og det utfordrende norske klimaet, spesielt med fokus på batterikapasitet for lang levetid. Vi har hatt ansvar for utviklingen av mekanikk, hardware, software og backend løsningen til esyloq.

Sentralt i løsningen er en skybasert plattform hvor alle låsene kommuniserer.
Kommunikasjonen går via 4G-nettet basert på Nordic Semiconductor sin nRF9160-plattform. Denne skyløsningen, utviklet av oss, er bygget som en skalerbar plattform som gir flere partnere tilgang til styring av låsene via et sikkert API.

Brukergrensesnitt esyloq

Overordnet funksjonalitet på løsningen:

  • Åpning og låsing via app eller NFC

  • Ukeplanlegging for avfallsdeponering

  • Registrering av hendelser for "pay as you throw"-prinsippet

  • Robust design som tåler krevende miljøer

Resultatet

Datek Next har jobbet tett sammen med Strømberg for å industrialisere og produsere esyloq. Første store produksjon forventes å være klar for salg mot slutten av juni 2024. Denne løsningen representerer en betydelig forbedring med avfallshåndtering, med enestående brukervennlighet, kontroll og sikkerhet, støttet av en innovativ skybasert plattform for sentralisert administrasjon og kontroll.

«Gjennom godt samarbeid med vår lokale partner, Datek Next, har vi nå muligheten til å tilby markedet et banebrytende produkt som vil være med på å revolusjonere tilgangsstyring og oppsamling av avfall»

Svein Strømberg, Daglig leder Strømbergs AS

Om Strømbergs

Strømbergs ble etablert i 1996, men firmaets eiere har røtter innenfor plastproduksjon tilbake til 1946. De er et moderne selskap med en bevisst holdning til miljøet og fokus på kostnadseffektive og praktiske løsninger.

Les om flere prosjekter levert av Datek Next.

Har du behov for kompetanse til ditt neste utviklingsprosjekt?

Vi hører gjerne fra deg!

  • Per Berg
    Per Berg Daglig leder Datek Next AS
  • Arnt Myklebost
    Arnt Myklebost Leder salg og forretningsutvikling Datek Next AS