Matter lar vente på seg.

Av Alexander Kruse Berg og Anja Karoline Wifladt

01.04.2022

Smarthus
Smart Home
Zigbee
IoT
Matter logo

Den nye smarthusstandaren «Matter» har igjen blitt utsatt, denne gangen til høsten 2022. Connectivity Standards Alliance (tidligere Zigbee Alliance), selskapet bak «Matter», kom nylig med en oppdatering på sine sider hvor de varsler om utsettelsen.

Matter er en smarthjem-protokoll som kan kommunisere både over Ethernet, Wifi, Thread, Bluetooth Low energy og ZigBee. Standarden skal fungere som et godkjenningsstempel som lar bedrifter og forbrukere velge fra et bredere utvalg av produsenter for å skape sikre og sammenkoblede hjem og bygninger.

Flere selskaper vil knytte sine produkter opp mot Matter

Michelle Mindala-Freeman, en talskvinne i Connectivity Standards Alliance (CSA) forteller til The Verge at det er flere produsenter enn antatt som ønsker å tilpasse sine plattformer og produkter til den nye standarden. Behovet for videreutvikling av utviklerverktøy for hver produsent tar derfor lenger tid.

CSA skriver videre at de ser på utsettelsen som et skritt i riktig retning, og ikke et tilbakeslag da de nå får mulighet til å gi enda flere produsenter og produkter Matter-støtte. Samtidig lover selskapet at dagen hvor man kan samle de ulike smarthussystemene sammen under ett, snart er her.

Over 180 selskaper har allerede sagt at de støtter standarden. Apple, Amazon, Google, Samsung og Signify – som står bak Phillips Hue – er noen av aktørene som ønsker å gi sine produkter Matter-støtte, og de første Matter-sertifiserte produktene er ventet på markedet i løpet av året.

Vi ønsker åpne standarder velkommen

Vi har tidligere skrevet om Matter, og som et medlem av Zigbee Alliance siden 2006, og nå en del av Connectivity Standard Alliance, er vi unikt posisjonert for en fremtidig utvidelse av vår plattform og våre produkter til å støtte Matter-standarden.

Matter er en spennende satsning som vil bidra til å forenkle bransjen ved å gjøre utstyr som støtter Matter tilgjengelig for forbrukere på tvers av hjem og leverandører. Vi i Datek ønsker initiativer som åpner opp og standardiserer teknologien velkommen, det fører til mer konkurranse og en raskere vekst innenfor smarthus-segmentet, sier Trond S. Westgaard, leder for produkt og tjenester i Datek Smart Home AS
Trond
Trond S. Westgaard, leder for produkt og tjenester i Datek Smart Home AS

Standaren skulle egentlig vært klar i fjor, men er 2022 året vi endelig får se Matter på markedet? 🤷🏼‍♀️