Fikk fiks ferdig smarthus

Av Ramin Hasseli

10.12.2021

Smart strøm
Smarthus
Smart Home
Strømsparing
Sværen familien

Denne gangen har jeg vært hos familien Sværen. Familie på fem med en fullbooket timeplan, og et stort behov på å få innsikt i strømforbruket, samt informasjon om hvem som går inn og ut av døren.

Familien har to elbiler, varmefolie i hele huset, varmepumpe, vaskemaskin og tørketrommel som stort sett går hele dagen. En drømmekunde for strømselskapet, spesielt nå som den nye effekttariffen slår inn over nyåret.

Dette installerte vi hos familien Sværen
  • Eva Hub
  • Eva Måleravlesere
  • Splitter til Han porten
  • 10 Smartplugger
  • Yale Doorman modul

Ved hjelp av Eva Hub og Eva Måleravleser får familien innsikt i strømbruken i sanntid. Neste fase vil være å bli bevist på når man bruker strømmen med tanke på den nye nettleien som er varslet over nyttår. Er det noe av forbruket som kan flyttes til et mer gunstig tidspunkt? Knekker man koden på når strømmen brukes, er det penger spart.

Coolness i smarthus fra Eva.

Smarthus er også kult for de minste i hjemmet. Det er mye man kan gjøre for å få hele familien med på å bruke systemet. Hos Sværen har vi brukt en Apex smartplugg koblet til en discokule i taket. Eldste i huset har fått tilgang til Eva appen og kan imponere venner med magi 🧚🏻‍♀️ Denne kan også aktiveres via en stemningsbryter.


Discokule

Konseptet vårt er smarthus gjort enkelt. Du behøver ikke gå inn i Eva appen til enhver tid. Det skal bare fungere. Har du en bevegelsessensor kan denne automatiseres til å skru av og på lys, pluss dimme i forskjellige nivåer til ulike tidspunkt. En bevegelsessensor på badet, kan styre lyset til et gitt nivå avhengig av når på døgnet bevegelse oppdages. Hvis du må inn på badet om på natten kan lyset skrus på med akkurat passe lysstyrke, sånn at du ikke våkner helt.

Ikea Trådfri og Phillips Hue

Familien hadde et lyssystem fra Philips Hue og Ikea trådfri, begge disse kan brukes i systemet vårt. Du kan styre farge, lage stemninger og automatiseringer.

Bekymringsfritt og trygt med Yale doorman og Eva

Med tre barn i hus som er over middels aktive og sosiale - samt svigers fra begge sider i samme gate er det greit å ha kontroll over døren, sier Robin lattermildt.

Sværen familien har lenge hatt lyst på en smartlås, så valget var enkelt. Yale doorman med modul som snakker direkte med Eva appen. Man får opp varsler på om døren er lukket og låst, samt hvem som låste opp. Når ungene begynner å gå hjem fra skolen alene er det en ekstra trygghet med varslinger.

Ferdig installert

Siden dagene går i skole, jobb, treninger og familietid, ønsket vi å få smarthuset ferdig installert. Fra Datek og Luado fikk vi tilbud om en startpakke ferdig installert. Pluss at vi fikk veiledning på hvordan man kan bygge dette ut i fremtiden. På denne måten kunne vi dele opp prosjektet i flere biter uten at det kostet skjorta, sier Robin.

Trenger du veiledning på hvordan du kommer i gang? Eller er du i en renovering/byggingsfase? Ta kontakt med meg her.Slik fungerer booking av installatør

Du bestiller det du trenger fra evasmart.no og booker installasjon hos Luado etter du har mottatt pakken. Velg montør og når du ønsker installasjon.

Installasjon av startpakken har en fastpris på 999kr og inkluderer installasjon av Eva smarthub, plugg og modul til Yaledoorman.

Har du fler produkter du trenger hjelp til å installere koster dette 650kr per time. Les mer om Luado her.