Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired inspire!

I dag har vi vært med på podcast for første gang! 🤩 Det har kommet nye produkter fra Ikea/Sonos, Ring, Amazon og flere. Helsesatsingen vår står på egne bein og it-sikkerhet har fått enda sterkere fokus her hos oss. God lesning! 🤓

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
  • Cyber Security
  • IT sikkerhet
01.10.2021

To år etter første versjonen kommer nå Ikea og Sonos med ny versjon av bordlampehøytaleren. Tek.no har sett nærmere på den.

Innendørs kameradrone fra Ring nå endelig i salg (hvis du har en invitasjon)


IT Avisen har sett på Astro - Amazon sin hjemmerobot som følger deg rundt i hjemmet.

I dag har vi vært så heldige at vi har fått være gjester i CTM Lyng sin podcast "Elektrokanalen". 😁 Vi snakket blant annet om "Hvordan ser fremtidens smarthus ut? Vi gleder oss til å dele podden med deg!

Podcast
Klar for opptak av ny episode i CTM Lyng sin podcastserie - Elektrokanalen

IoT teknologi rulles ut i Londons grønne lunger. 🍀 Pilotprosjektene har gitt gode resultater og viser at lokalmiljøet forbedres og tryggheten til brukerne blir bedre.

Spennende Smart City program i Rwanda der 31 afrikanske startups er valgt ut til nytt innovasjonsprogram.

Saudi Arabia har lenge jobbet mot mer sammenkoblede by-løsninger. Erfaringene fra Covid-19 perioden har satt fart på prosessen med smartere byer.

Japan satser for fullt på utvikling av selvkjørende biler. Håpet er å løse noen av utfordringene med landets aldrende befolkning. Men det er humper i veien...

Forskere på Simon Fraser University i Canada har utviklet en 3D-printet "origami-rør"-basert pustemaskin. Den er rimelig og lett å frakte med seg.

Utviklere av smarte toaletter tar i bruk kamera og maskin-lærings algoritmer for å gi brukeren en god analyse av helsetilstanden. Toalettene kan brukes av flere personer i husstanden da den "ser" hvem som er bruker ut fra deres "anal print"🙈 (Helt sant - det er den terminologien som brukes).

Datek Smart Health AS har siden 2018 utviklet en smart blodtrykksmåler i prosjektet HyperSension. Selskapet skal nå stå på egne ben med eget navn - Aidee Health AS.
Her kan du lese mer om hvordan og hvorfor!

Aidee Health teamet

Interessant blogg fra Datatilsynet om hvor viktig testing er for å ivareta personvernet!

Tyske myndigheter har besluttet standardisering for økt sikkerhet innen IoT-produkter. Datek Next har tjenester innenfor denne standarden.

Trenger IoT-markedet trygghet? Svaret er ubetinget ja. Forbrukerrådet fant ut at tre av fire er bekymret for sikkerhet og personvern ved bruk av IoT-produkter. Les mer i bloggen til Ove Brusegard , CICO i Datek Next.

It Avisen skriver om at Samsung vil ta kopi av hjernen og bygge datamaskiner med bevissthet. De mener at de ved å kopiere hvordan nevronene er forbundet og hvor sterke de forskjellige forbindelsene er kan skape et kart som kan klistres inn i et 3D-nettverk av solid state-minne.

EU-kommisjonen har lansert et forslag som vil tvinge produsenter av smarttelefoner og det meste annen småelektronikk til å bruke USB-C som ladeløsning.

God helg og god høstferie for de som skal ha det!

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.