Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired inspire

Endelig Unwired igjen! Det har som vanlig skjedd mye i vår verden og noe av det vil vi dele med dere! I denne utgaven kan du lese bloggen vår om lysstyring på idrettsanlegg, artikler om 3D-printing av proteser, robot som gjør parkour og mye annet spennende! 🤖

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • IoT
  • Smarte Byer
  • Smart strøm
  • Smart helse
20.08.2021

Apple- og Google-støttet smart home standard Matter har blitt forsinket til 2022.

TU.no skriver om at "dumme hus" vil få skyhøye strømregninger fra 2022.

Har du kastet deg på smarthøytaler-bølgen? Her er noen tips til hvordan navngi dingser for å gjøre deg forstått.

Bruken av Smarthus-produkter øker spesielt i leiligheter. Det gir de forskjellige beboerne muligheten til å skreddersy sitt eget sikkerhetssystem, lys og automasjon.

Ikea fortsetter trenden med å bygge elektronikkprodukter inn i møbler. Nå lanserer de en luftrenser forkledd som et bord.

Christchurch New Zealand reduserte energikostnader med over 70 %. Les hvordan!

Få med deg Øystein Sigstad fra Datek Light Control sin Unwired inside blogg som handler om at hvordan god lysstyring på idrettsanlegg er viktig for folkehelsen.
Vi jobber for at anleggene skal være tilgjengelig også på mørke høst- og vinterkvelder og har kommet opp med nye løsninger innen appstyring og publikumsbrytere som gjør styring av lyset tilgjengelig for flere enn vaktmesteren.

Lysstyring idrettsbane


Harvard Business Review publiserte en studie om at kirurger og leger som hadde VR opplæring økte ytelsen med 230 %. Faktisk kan VR -trening også øke nøyaktigheten og hastigheten på operasjonen i henhold til samme studie.

BioSpace skriver at fire av ti nye installasjoner av medisinsk utstyr vil enten være bærbare eller trådløse innen 2031, sammenliknet med bare to i 2020.

Fitbit går sammen med LifeScan for å kombinere flere produkter for blant annet diabetes pasienter.

Fremtiden for medisinsk teknologi handler om å flytte fokus fra å respondere på akutte episoder til forebygging. Medical Design skriver i denne artikkelen om at bransjen må møte mange spennende og innovative løsninger i tiden som kommer.

Universitetet i Bath har laget et rammeverk for 3D-printing av kneproteser.

Datek Next etablerer seg i Haugesund og søker de råeste utviklerne til vår nysatsing!
Målet er å bli et ledende IoT konsulentselskap på Haugalandet!

Boston Dynamics har utviklet en forskningsmodell som presser grensene for robotteknologi. Her kan du se den gjøre parkour!

Våre venner i CTM Lyng har laget en podcast serie de kaller "Elektrokanalen". Anbefaler dem som er opptatt av kvalitet og bærekraft i smarthus og elektro bransjen å få med seg denne!

Vi har mange nye ansatt i Datek nå om dagen - vi undres om de er livredde for teambygging😆, interessant artikkel fra Kode24 om teambyggings-beiset...

Vi ønsker alle en riktig god helg! 🦋

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her  så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.