Vi sikter mot å bli et ledende IoT-konsulentselskap på Haugalandet

Datek Next etablerer seg i Haugesund.

Tidligere i år kunne Datek fortelle at Haugaland Kraft og Lyse investerer i Datek gjennom sitt felles selskap Sensortech. I mai gikk også NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk) inn på eiersiden i Sensortech. Sammen planlegger vi offensiv vekst de kommende årene og ambisjonene er store. Nå etablerer vårt konsulentselskap Datek Next seg i Haugesund og sikter mot å bli et ledende IoT-konsulentselskap på Haugalandet.

Samarbeidet med de nye eierne, i dette tilfellet Haugaland Kraft, er en av grunnene til at Datek Next nå starter opp en avdeling i Haugesund. En annen viktig grunn er at det er etablert en rekke spennende selskaper i regionen som vi tror kan være interessert i et samarbeid med Datek med sin spisskompetanse spesielt innen utvikling av IoT- produkter og løsninger. Gjennom samarbeid med Datek Next i Haugesund, vil framtidige kunder få tilgang til et utviklingsmiljø som har kompetanse både innen elektronikk- og programvareutvikling.

- Vi ser frem til å etablere Datek Next i Haugesund og vi har store forventninger både til samarbeidet med Haugaland Kraft, men også til å bli kjent med andre selskap på Haugalandet. Regionen har en rekke spennende selskaper og vi håper å kunne bidra med vår kompetanse i et samarbeid med flere av disse. Vår klare ambisjon er å bli en ledende aktør innen konsulentsegmentet, og da særlig når det gjelder utvikling av IoT-relaterte produkter og tjenester, sier daglig leder i Datek Next, Per Berg.

Håper å finne de råeste utviklerne på Haugalandet

Datek har allerede innledet samarbeid med et lokalt rekrutteringsbyrå for å forsøke å finne de beste kandidatene til satsingen, og det er forventninger og håp om at mange lokale utviklere har lyst til å bli med på denne spennende reisen. Avdelingen vil være starten på en strategisk satsing om etablering på flere lokasjoner, noe som blant annet vil gi større arena for rekruttering både til Datek Next og andre selskap i Datek gruppen. 

Foto: Haakon Nordvik

Vil du vite mer om etableringen i Haugesund?

Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon.

  • Per Berg
    Per Berg Daglig leder Datek Next AS