Ambisiøse fremtidsmål for Datek Smart Home

Sondre Aarrestad overtar rollen som leder for smarthusteamet.

Sondre Aarrestad har jobbet i lederstillinger i telecombransjen de siste 23 årene. De første årene jobbet han innen teknologiske løsninger og senere med kommersielt ansvar for markeds- og produktutvikling. Han har en teknologibakgrunn fra NTNU i Trondheim og er brennende opptatt av teknologi som kan forbedre og forenkle folks hverdag.

- Jeg har hatt kjennskap til Datek som selskap i mange år. Da denne muligheten dukket opp og jeg fikk et dypere innblikk i organisasjonen kunne jeg ikke la denne sjansen gå fra meg. Motivasjonen til å bytte beite økte da jeg ble kjent med menneskene som leder Datek. Jeg startet min karriere som HW- og SW-utvikler i Informasjonskontroll, som i dag er Datek Next, så på den måten kan man nesten si at "ringen er sluttet", sier Aarrestad med et smil.

Fra venstre: Sondre Aarrestad og Anders Westgaard
Fra venstre: Sondre Aarrestad og Anders Westgaard

En uslipt diamant i det norske markedet

Jeg ser på Datek, og Datek Smart Home spesielt, som en uslipt diamant i det norske markedet. Det finnes en utrolig kompetanse i selskapet, og det er utviklet en portefølje av produkter og tjenester over de siste årene som vi nå skal ta neste steget på å kommersialisere, i kombinasjon med å hele tiden utvikle oss videre. Målet er å lykkes med solide partnere i Norge, men ambisjonene stopper ikke der! Vi er allerede i gang i Sverige, og vi kommer til å øke fokus på å lykkes i utlandet i tiden som kommer.

Vi kommer i større grad å sette søkelys på merkevaren Eva Smarthus og utvikle denne for å håndtere sluttkunder direkte fra Datek Smart Home. Vi skal bli de beste til å løse folks behov og utnytte «smart hjem teknologi» uten at vi skal selge «smarte hjem». Dette kan være ved bevisstgjøring og effektivt hjelpe folk flest til å styre sitt strømforbruk i en hverdag hvor elektrisitet blir dyrere og dyrere, og hvor prisene varierer mye i løpet av døgnet og året. Ambisjonen er at vi skal gjøre avansert teknologi tilgjengelig slik man sitter igjen med mestringsfølelse og glede ved å bruke våre produkter og tjenester. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Sondre Aarrestad.

Hva betyr det for Datek Smart Home å få Sondre om bord?

- Datek Smart Home har utviklet seg til å bli en betydelig aktør innenfor verdiøkende tjenester. Med Sondre på plass får vi en erfaren leder med relevant kompetanse og enestående forståelse for hvilke verdier våre tjenester og løsninger gir kundene våre, sier Anders Westgaard, administrerende direktør i Datek AS.

Sondre Aarrestad stående
Sondre Aarrestad, ny leder for Datek Smart Home.