Vi styrker satsingen på helse

Verdensledende blodtrykksmåler skal ut i verden.

HyperSension-prosjektet ut på verdensmarkedet

Datek har siden 2018 utviklet en smart blodtrykksmåler i prosjektet HyperSension. De første medisinske testene i prosjektet er gjennomført med lovende resultater. Nå skal prosjektet kommersialiseres og selskapet skal bygge en markedsorganisasjon for å rulle ut HyperSension på verdensmarkedet.

Det innebærer at prosjektteamet skal økes, ny generasjon sensor skal utvikles ferdig og kliniske tester skal gjennomføres. Til å finansiere det har vi behov for partnere, investorer og kapital – i tillegg til det gode teamet som jobber med prosjektet.

Endringer i ledelsen

Administrerende direktør Tom Scharning ønsker fremover å fokusere på rollen som styreleder i datterselskapet Datek Smart Health AS, som eier HyperSension. Scharning slutter derfor som adm.dir. i Datek AS 1. juli 2020.

Tom Scharning har sittet i styret i selskapet fra starten i 1997. I 2018 gikk Tom inn som adm. dir. med ambisjon om å bygge Nordens beste IoT-miljø. Omsetningen i Datek har økt fra 35 mNOK i 2017, via 61 mNOK i 2018 til 84 mNOK i 2019 med solide overskudd.

«HyperSension-prosjektet bidrar til å forbedre livet til noen av de 1 milliard menneskene som har høyt blodtrykk. Jeg ønsker å vie mer av min tid til dette prosjektet enn jeg har hatt mulighet til som leder i Datek og ser med stor glede frem til å bidra til at dette prosjektet lykkes, sammen med teamet i HyperSension », sier avtroppende adm.dir. i Datek, Tom Scharning.

Ny administrerende direktør

Anders Westgaard tar over som administrerende direktør i Datek fra 1. juli 2020. Han har arbeidet i Datek siden 2013 med ansvar for forretningsutvikling. Han har vært en vesentlig bidragsyter til selskapets vekst og utvikling.

«Det er med ydmykhet jeg tiltrer rollen som adm. dir. i Datek – jeg kjenner organisasjonen, produktene og løsningene godt, og ser frem til å videreutvikle selskapet og jobbe sammen med de fantastisk flinke folkene i Datek», sier Anders Westgaard, påtroppende adm. dir i Datek AS.

Datek er et norskeid IoT-selskap med et sterkt kompetansemiljø i Lillestrøm.
Selskapsgruppen består av flere datterselskaper som alle har unike muligheter innenfor sine områder. Dateks ambisjoner er å være ledende innen både Smarte byer, Smarte Hjem, Smart Helse og konsulenttjenester innen IoT.

«Som mange andre selskaper i Norge og verden har Datek hatt en krevende tid som følge av Covid-19 situasjonen. Vi har imidlertid brukt de siste månedene på å videreutvikle løsningene og produktene så godt som mulig og med de rette grepene nå har Datek et utmerket utgangspunkt for videre vekst og suksess», sier Westgaard.

Endringer i styret

Espen Westgaard og Anders Westgaard er gjennom sitt felleseide selskap Elda AS majoritetseier i Datek. Nå som Elda tar mer direkte kontroll på driften av Datek har det vært naturlig at det også blir endringer i selskapets styre. Freddy Haraldsen takker for seg etter tre år i styret, de to siste i rollen som styreleder. Vegard Øien, mangeårig styremedlem og aksjonær i Datek vil overta som styreleder, i tillegg vil det komme ytterligere endringer for å styrke styret med kompetanse som er relevant for planene fremover.

Bilde, fra venstre; Adm. dir. Anders Westgaard, Daglig leder i Datek Smart Health AS Susanne Ludvigsen og avtroppende adm. dir. Tom Scharning.

Aktuelle artikler:

Vi satser på smart helse
Sammen utvikler vi smart blodsstryksmåler