Unwired inspire1

Her er nyeste Unwired

I denne utgaven kan du blant annet lese at det fortsatt er en vei å gå før forbrukerne stoler på smarthusproduktene - og en undersøkelse viser at de eldre vil omfavne teknologien og få mulighet til å bo lengre hjemme. God lesing!

  • TEMA
  • Smarte hjem
  • Smart helse
  • IoT
  • Smarte Byer
22.03.2019

Kjente Singularity University har skrevet en interessant artikkel om fremtidens smarte byer.

Fin nettside fra Fredrikstad kommune - der de forteller om sine smarte initiativer.

I følge denne artikkelen er det fortsatt en vei å gå før forbrukerne stoler på smarthusproduktene. Forbrukerrådet vil at IKT-sikkerhet skal sidestilles med brannsikkerhet.

En ny undersøkelse utført av Consumer Technology Association viser at eldre vil omfavne smarthusteknologien og med det få muligheten til å bo lengre hjemme.

Amazon har kjøpt nok et smarthusselskap.Denne gangen sto Eero for tur.

Vi leker oss for tiden med smart fabrics, og da var dette produktet fra heartbit, som samarbeider med IBM, veldig spennende å kikke nærmere på.

Interessant artikkel om Apple Watch og støtte for å oppdage urytmiske hjerteslag (arytmi). Det er også gjennomført en studie med over 400.000 deltakere.

På søndag kan du ta med barna dine og få en smakebit på JavaZone for framtidens utviklere.

Det er alltid interessant å se hvilke verktøy og teknologier andre selskaper bruker. Ta en titt på stackshare.io hvor mange selskaper forteller om teknologistacken sin.

De fleste av oss deler posisjon, identitet, og andre detaljer med både goolgle og apple - mer eller mindre frivillig, og mer eller mindre bevisst. Men de som har en Nokia7plus-telefon har fått sin posisjon og simkort-identitet sendt til en server i Kina uten noe samtykke eller informasjon om overvåkingen.

I USA er det stadig mer fokus på lovgiving som skal regulere IoT- og smarte produkter. I september i fjor vedtok California USAs første lov som stiller minimumskrav til sikkerhet i nye produkter, og i forrige uke ble det foreslått etnasjonalt lovforslag som bl.a. skal gi retningslinjer for IoT-leverandører.

Vi har en del Mac-brukere hos oss. Denne nye iMac Pro toppmodellen til 170.000 ser lekker ut, men er nok litt i dyreste laget for oss.

Vi ønsker dere alle en super helg 🕺🏼💃🏼

Likte du å lese Unwired? - Registrer e-postadressen din her så får du Unwired i innboksen din annenhver uke.