Datek Next styrker sikkerhetsteamet

Nå er vi godt rustet til å bistå våre kunder med å etterleve kommende myndighetskrav til sikkerhet i IoT-produkter. Kravene som kommer i 2024 omfatter nesten alt av oppkoblede produkter.

Datek har lang og bred erfaring innen IoT

I Datek har vi jobbet med IoT i over 25 år. Det gir oss en unik kompetanse. Vi er gode på sikkerhet og har spisskompetansen som bidrar til å øke tryggheten i dine IoT-produkter. På grunn av kravene som kommer i 2024, og økt etterspørsel utvider vi nå sikkerhetsteamet vårt.

Sikkerhetstesting vil være en viktig del av de tjenester som Datek Next leverer til markedet» sier Ove Brusegard, Leder Cyber Security Datek Next AS.
Mathias Markus2
Fra venstre: Markus Korneliussen og Mathias Wetterhus.

To nye sikkerhetstestere

Mathias Wetterhus har ca. 4 års erfaring som QA-tester innen IoT. Han har tidligere vært med på å sertifisere enheter med Alexa og Google Assistant integrasjon.

«Jeg er en person som trives med nye utfordringer og ser frem til å jobbe med å ivareta kunder som ønsker å sertifisere produktene sine», sier Mathias Wetterhus.

Markus Korneliussen er 26 år gammel og nylig blitt ferdig med utdanning innen IT og nettverksikkerhet. Etisk hacking av sårbare maskiner ved bruk av forskjellige verktøy var favoritt faget hans.

«Jeg er ivrig til å bruke det jeg har lært til å sikkerhetsteste IoT-produkter slik at det kan møte krav til sikkerhet», sier Markus Korneliussen.

Hva må produsenter starte med nå?

Dessverre har det historisk vært mest fokus på funksjonalitet og lite fokus på sikkerhet ved utvikling av IoT-produkter. Datek Next og Nemko har tatt denne utfordringen på alvor og har derfor innledet et samarbeid for sammen å øke cybersikkerheten for IoT, slik at brukere av IoT-produkter kan ha en trygghet på at sikkerheten er ivaretatt.

Krav til sikkerhet i IoT-produkter har tidligere vært lite myndighetsregulert, men nå kommer det absolutte krav som må etterleves for å kunne selge sine produkter. Fra 1. august 2024 vil obligatoriske EU-krav til sikkerhet i IoT-produkter bli innført (Radiodirektivet). Disse kravene må tilfredsstilles for å nå ut i markedet. Skal et IoT-produkt tilfredsstille kravene for å bli CE-merket må også sikkerheten være på plass fordi cybersikkerhet blir en del av CE merkingen fra 2024.

Les mer om hvilke tjenester Datek Next tilbyr for å oppnå kravene som må tilfredstilles for å nå ut i markedet.