Glede i hverdagen med jentene fra Norasonde

Kantinedrift fra Norasonde Arbeidsinkludering.

En mer mangfoldig arbeidsplass

For et et par måneder siden troppet det opp en gjeng med glade jenter i våre lokaler – jentene fra Norasonde Arbeidsinkludering. Nå har vi blitt godt kjent med Camilla, Kim og arbeidsleder Heidi som viser seg å være en gjeng som beriker vårt arbeidsmiljø.

Da vi bestemte oss for å sette bort kantinedriften tidligere i vinter var vi ikke i tvil om at det var Norasonde Arbeidsinkludering vi ville bruke.

Arbeidsomme jenter med et smil på lur

Klokken er 8:45 og det ringer på, det som møter oss i døren er to smil og smittende latter. Camilla og Kim er klare for en ny dag på Datek. Avtalen er at de skal være på plass kl. 9, men de er alltid ute i god tid, ingenting å si på arbeidsmoralen til disse jentene. Kort tid etter dukker deres arbeidsleder Heidi opp – alltid blid hun også og klar for å være en hjelpende hånd gjennom arbeidsdagen til jentene.

De gjør seg klare – forkle må på, samarbeider så det festes godt på ryggen. Håret festes i hestehale – det må man jo når man jobber med mat, uttrykker Kim mens hun ler godt. Arbeidsdagen er i gang – dette blir gøy. Jentene sørger for å få oversikt, kanskje vi skal ordne i stand varm mat i dag? Eller forresten, det er vaffelfredag – da får de klare seg med salat og ferske rundstykker. Vi skal steke 100 vafler – jippi:). Kim og Camilla kaster seg rundt og gjør alt klart, kutter salat og setter frem pålegg, full kontroll. Maten og vaflene smaker som alltid fortreffelig og alle er fornøyde. En liten pust i bakken blir det tid til mens folk spiser, det har de fortjent. Deretter går det unna med rydding og oppvask før kjøkkenet innen kort tid er ryddet og klart for en ny dag. Jentene er ferdig med dagen – takk for i dag – ha det bra – ses i morgen!

Jentene gleder seg til jobb hver dag

«Norasonde Arbeidsinkludering AS er opptatt av å kunne gi gode og varierte arbeidsoppgaver, som vil gi en god arbeidshverdag for hver enkelt arbeidstaker. Samtidig vektlegges at hver arbeidstaker har utvikling og medbestemmelse. Våre arbeidstakere gleder seg hver dag til å gå til Datek. Samtidig har de samholdet med sine kollegaer etter klokken 13:00 hver dag. Det kan ikke bli bedre, sier de.» Sier Nan Torill Halseth Magnesholen, Leder Norasonde Arbeidsinkludering AS.

Sommerjobb for flyktninger

Kim, Camilla og Heidi skal som mange andre ha ferie nå i juli. Vår kantine må driftes gjennom hele sommeren og det har Norasonde løst på en god måte. Vi får besøk av enslige mindreårige asylsøkere som skal servere mat til de som ikke har ferie, godt hjulpet av folk fra Skedsmo kommune og Norasonde. Vi er sikre på at det blir hyggelig!

Hvis din arbeidsplass trenger hjelp, kan vi varmt anbefale Norasonde Arbeidsinkludering.

God sommer fra Datek:)